Obavijesti

News

Komentari 2

Po dva kanadera gase požare u općini Gračac i kod Posedarja

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 5. kolovoza) zračne snage su sudjelovale u gašenju 16 požara, osam u Šibensko-kninskoj, pet u Zadarskoj i tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji

VIDEO

Zračne protupožarne snage upućene su u ponedjeljak poslijepodne u gašenje dva požara u Zadarskoj županiji, kod mjesta Otrić u općini Gračac te kod Posedarja, izvijestila je samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Na požarištu Otrić angažirana su dva Canadaira, a u isto vrijeme izbio je novi požar kod Posedarja gdje su preusmjerena dva Canadaira s požarišta Otrić, dok su dodatno angažirana još dva Canadaira koji će nastaviti gasiti požar u Otriću.

Nakon požara kod Otrića i Posedarja, zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućene su u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima na još jedno požarište u Zadarskoj županiji, u mjestu Smoković kod Zadra, u kojemu su angažirana dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802, izvijestila je samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 5. kolovoza) zračne snage su sudjelovale u gašenju 16 požara, osam u Šibensko-kninskoj, pet u Zadarskoj i tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz gašenje požara, provedeno je i 17 protupožarnih izviđanja s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS „Skylark I“) za rano otkrivanje požara bio angažiran osam puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 75 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko  2300 tona vode.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag