Obavijesti

News

Komentari 2

Pobjednici: Korčula i Osijek su naši veliki šampioni turizma

Pobjednici: Korčula i Osijek su  naši veliki šampioni turizma
1

TURISTIČKA PATROLA Korčula i Osijek oduševljeni su nagradama koje će ih potaknuti da i dalje razvijaju svoju ponudu. Reporteri Večernjaka prepoznali su ih kao mjesta povijesti, gastronomije, užitka i kulture...

VIDEO

Pitaju me ujutro ‘Kako sam?’ i inače kažem ‘Dobro, ide’, ali danas s ovom nagradom svima pričam da se osjećam fenomenalno. Pa kako će biti bolje? Ovo nam je kruna napora. Ne mene, nego svih mojih susjeda koji mukotrpno rade, rekao je gradonačelnik grada Korčule Andrija Fabris koji je u četvrtak primio nagradu Večernjakove turističke patrole.

Nagradu su Fabrisu uručili predsjednica Večernjeg lista Andrea Borošić i glavni urednik lista Dražen Klarić. Večernjakovi reporteri su u proteklih godinu dana obišli 53 destinacije u zemlji, od kojih 30 u kontinentalnoj patroli te 23 u Ljetnoj patroli. Sve od Iloka do Imotskog, od Poreča do Dubrovnika.

- Večernji list od 1975. godine, svako ljeto unatrag dvije godine, obilazi turističke destinacije. Ne želimo biti ‘zločesti novinari’ koji će tražiti samo greške. Naši reporteri traže i dobre i loše stvari. Želimo afirmirati destinacije da budu što bolje, da rade i da im budemo poticaj. Korčula je nagradu zavrijedila jer ovdje još čuči ono što turizmu treba. I povijest, ali i dio intimnog odnosa prema gostu. Dalmatinski duh se tu nije izgubio - rekao je Klarić. Reporteri Večernjaka opisali su Korčulu kao tradiciju i moderno, a sve u nekoliko stotina metara. Kale i skale, otok i poluotok, gradski šušur i robinzonski mir te je upravo zato osvojila nagradu šampiona ljetne Turističke patrole.

- Imam sjajnu anegdotu s Berniejem Ecclestoneom koji me jednom tražio da se fotografiram s njegovim kćerima. Poslije mi je ispričao kako mu je super da njega pokraj supruge i kćeri nitko ne primijeti - dodao je Fabris ilustrirajući anegdotu kako je na Korčuli domaćin - zvijezda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nagrada šampiona kontinentalne turističke patrole otišla je gradu Osijeku koji je slavio ispred gradova u unutrašnjosti Istre i Imotskog.

- Hvala Večernjem listu na vrijednom priznanju. Znači to mnogo za Slavoniju i moj grad. Urbano-ruralna sredina smo, mjesto gdje turist ima što raditi sedam dana. I guramo naprijed - rekao je Saša Uranjek, direktor turističke zajednice Osijeka.

Korcula nagrade
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić