Obavijesti

News

Komentari 38

Pobjegao je iz Sjeverne Koreje jer nije htio jesti ljudsko meso?

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, Sung Min Jeong (44) stigao je do Australije. Sada ga žele deportirati natrag zato što Južna Koreja tvrdi da je i njihov građanin

VIDEO

Sung Min Jeong (44) pobjegao je u Australiju iz Sjeverne Koreje strahujući kako će jednoga dana i on morati jesti ljudsko meso. Tvrdi da u restoranu u Chongjinu, gradiću na obali iz kojega dolazi, serviraju ljudsko meso uz alkohol. 

Sung Min Jeong kaže da nije pobjegao iz Sjeverne Koreje postao bi još jedan Sjevernokoreanac koji jede ljude. Unatoč okolnostima, prijeti mu deportacija. Objasnio je kako je život u Sjevernoj Koreji znači neobičan život pod kontrolom misli. 

U Kini su ga tukli danima i skakali mu po glavi. Držali su ga u pritvoru 20 dana. Izručili su ga Sjevernoj Koreji gdje je proveo mjesec dana u koncentracijskom logoru. Da su otkrili da planira pobjeći u Južnu Koreju, osudili bi ga na smrt

Jednoga dana je odlučio otići. Nije imao što za izgubiti. Svoju obitelj nije zasnovao, a roditelji i sestra su mu umrli. Pobjegao je preko slabije zaštićene rječne granice u Kinu 2003. godine. Ulovili su ga u vlaku 2004. godine. 

Tukli su ga danima i skakali mu po glavi. Držali su ga u pritvoru 20 dana. Izručili su ga Sjevernoj Koreji gdje je proveo mjesec dana u koncentracijskom logoru. Da su otkrili da planira pobjeći u Južnu Koreju, osudili bi ga na smrt. 

Poslali su ga na radnu obavezu otkud je opet pobjegao s četvoricom prijatelja. Ušao je u Kinu preko iste granice. Međutim, uskoro su ga opet uhvatili. Znajući što ga čeka, prerezao si je žile. Onesvijestio se. Probudio se u kineskoj bolnici. Iako su ga čuvari danonoćno čuvali dočekao je svoju priliku. Pobjegao je kad su se napili. Skočio je kroz prozor. Ulovili su ga 200 metara dalje. Preklinjao je policajca za život.

- Gledaj me kao svog mlađeg brata - plačući mu je govorio. Policajac mu se smilovao i pustio ga pod uvjetom da se nikada ne vrati u Kinu. Stigao je u Australiju avionom 2011. godine preko bogatog poduzetnika koji je pomagao izbjeglicama. 

Ipak, Australija mu ne može dati vizu zato što Južna Koreja tvrdi da su stanovnici Sjeverne Koreje i njihovi građani, piše Daily Telegraph

- Ja ne želim u Južnu Koreju. Činjenica je da smo tamo šikanirani - rekao je i dodao kako se boji i špijuna iz Sjeverne Koreje. Kaže da mu nedostaje domovina, a u Australiji se ne osjeća kao kod kuće. Ali, kaže kako želi živjeti u slobodi i miru. Konačnu odluku dobit će sljedeći mjesec. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.