Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pobuna u HSS-u: 'Tražimo izbore za naše novo vodstvo'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ana Marija Petin, koja je napustila Glavni odbor koji je još u tijeku, kazala je da dio članova HSS-a zamjera predsjedniku Kreši Beljaku da slabo kontaktira članstvo na terenu

Na Glavnom odboru HSS-a, koji se u petak navečer održava u Zagrebu, dio članova zatražio je da se sazove Izborna skupština na kojoj bi se izabralo novo vodstvo stranke, javlja N1.

Saborska zastupnica HSS-a Ana Marija Petin, koja je napustila Glavni odbor koji je još u tijeku, kazala je da dio članova HSS-a zamjera predsjedniku Kreši Beljaku da slabo kontaktira članstvo na terenu.

"Bio je razočaran i ljut na naše stavove koje smo iznijeli. Mi smo iz slavonske regije još prije par mjeseci upozoravali na ponašanje predsjednika prema članstvu", kazala je Petin.

Navela je da dio članstva nije zadovoljan smjerom kojim ide HSS te da zbog toga članstvo s područja Slavonije traži sazivanje Izborne skupštine.

"Smatramo da nije dobar način na koji Beljak vodi HSS, vođenje iz centra u Zagreba nije dobro", mišljenja je.

Potvrdila je da dio članstva nije zadovoljan činjenicom da je HSS pristupio Amsterdamskoj koaliciji: "S obzirom da sam ja osoba koja voli slušati članove i koja je jako puno na terenu, slušam što oni govore, a oni nisu zadovoljni sa smjerom koji HSS danas ide."

Na pitanje bi li se stranka opet trebala približiti HDZ-u, odgovara: "Nemojte nas svrstavati niti lijevo niti desno, mi smo stranka centra i mora biti jak politički akter u Hrvatskoj."

Nakon ove izjave Petin, HSS se oglasio na Twitteru:

"Na sjednici Glavnog odbora HSS-a nije bilo riječi o ostavci predsjednika @KBeljak i ponovnim izborima. Tražena je tek izmjena dnevnog reda. Od 80 prisutnih članova samo ih je 9 bilo za izmjenu dnevnog reda, a 4 su bila suzdržana", napisali su.

Komentari (142)
  • kako je krenulo ode cijeli hss u palma 365

    11. 1. 2019,   19:36
  • Bandićevo maslo. Beljak na aparatima. Siroti sitni obijač protiv Kingpina nikada nije imao šanse...

    11. 1. 2019,   19:10
  • Sudeci po dosadasnjim raspletima, nekako si mislim da će vama gosp.Beljak podijeliti "ostavke" nakon ovog istupa.

    11. 1. 2019,   19:08