Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Počela evakuacija ozlijeđenih žena i djece iz sirijskog Homsa

None Foto: NI Syndication/Pixsell

Glasnogovornica Crvenog križa kaže da im je cilj evakuirati sve ozlijeđene i bolesne koji hitno trebaju medicinsku pomoć. Samo danas je u Siriji ubijeno oko 80 ljudi

Počela je evakuacija ozlijeđenih žena i djece iz sirijskog grada Homsa, izvijestio je Međunarodni odbor Crvenog križa.

- Ovaj prvi korak tek je počeo i ovo je dobra vijest  - rekla je glasnogovornica Crvenog križa Carla Haddad. Kada su je pitali hoće li biti evakuirani i ozlijeđeni novinari, Mandini je rekla da je cilj "evakuirati sve ozlijeđene i bolesne koji hitno trebaju medicinsku pomoć".

Inače, u Siriji je danas ubijeno najmanje 80 ljudi, a u međuvremenu su se u Tunisu sastali čelnici vodećih svjetskih država koji planiraju u Siriju poslati humanitarnu pomoć te dati politički legitimitet sirijskoj oporbi.

Američka državna tajnica Hillary Clinton kazala je da je to kraj režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada te da je danas "novi početak". Pozvala je na početak pregovora i tranzicije u demokraciju  te najavila da će SAD Siriji za pomoć dati 10 milijuna dolara, prenosi Večernji list.

- Zločin protiv čovječnosti mora prestati - naglasila je Clinton.

Komentari (12)
  • sto americki mebiji prenose pola toga nije tacno imao sam prilike licno da se uverim

    25. 2. 2012,   10:35
  • Nažalost počelo je i više se ne može ništa učiniti da se sprijeći zlo! Gdje god ameri odluče uspostaviti mir, to završi krvoprolićem jadnog naroda i naivnih vojnika! Pozadina svega je crno zlato, kao što je bilo i u kuwaitu, iraku, libiji, a biti će i u siriji i iranu! Dokle god svi prirodni resursi ne budu u "rukama" "amera", oni neće odustati od "uspostave reda i mira" u cijelom svijetu! Kad uspostave "mir" i "ne-red", onda smo naje*ali! Sjetite se samo kako su uspostavljali mir na području bivše juge (nikako)! Sada vlada "mir" u iraku i libiji, pogledajte samo kako izgledaju ti gradovi i ljudi, uspostavljeno je stanje općeg kaosa i straha! Nitko nikom ne vjeruje ni grama, ljudi se boje svega, a ne samo sadama kojeg više nema i kojeg su se nekad "bojali"! Uvijek se nađe buntovni dio bagre koji je zadojen uz pomoć domaćih kvislinga i američkih agenata, te im se usađuje u svijest, da su obmanuti od aktualne vlasti i potiće na pobunu, a poslije su odbačeni kao da imaju kugu! To isto se dogodilo i našim braniteljima, koji su bili potrebni da ginu, a sada su odbačeni, a ta naša država, zbog koje se ginulo, kad je postala samostalna i mogla je bez prepreka naprijed, sada više samostalnost ne znači ništa i jadna ide u neku jeb*nu zajednicu kojom vladaju sluge onih koji žele da vlada kaos i strah i koji žele kontronu nad svim i svačim!

    25. 2. 2012,   12:40
  • video ispod je posljedica američkogdjelovanja na bliskom istoku. danas ta zemlja inzistira na zaštiti civila u siriji i neki tamo režim se proglašava genocidnim. napominjem da video nije baš za svakoga, ali treba pokazat sve... dakle us army spašava civile...

    25. 2. 2012,   00:00