Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Počela primjena: Nema isplate plaća bez doprinosa od danas

None Foto: Petar Glebov/Pixsell

Vlada je iznijela podatke prema kojima više od 21 tisuću poslodavaca ne uplaćuje doprinose za 121 tisuću radnika, što je oko 80 milijuna kuna mjesečno

Na snagu je stupila odredba iz izmjena Zakona o doprinosima prema kojoj poslodavci doprinos za zdravstveno osiguranje plaćaju umjesto dosadašnjih 15 po stopi od 13 posto. Poslodavci više ne mogu ni isplaćivati plaće bez plaćenih doprinosa. 

Na sjednici Vlade izneseni su podaci prema kojima u Hrvatskoj više od 21 tisuću poslodavaca ne uplaćuje doprinose za 121 tisuću radnika, što je oko 80 milijuna kuna mjesečno, javlja HRT

Porezna uprava do 1. svibnja Fini je trebala dostaviti podatke za poslodavce koji su isplatili plaće bez uplate doprinosa u veljači i ožujku, a do 1. lipnja to treba napraviti za one koji su to učinili u ožujku i travnju.  

Od 1. svibnja u primjeni je i odredba  izmijenjenog Zakona o doprinosima. Stopa doprinosa za obavezno osiguranje niža je za 13 posto. 


Komentari (48)
  • Do sada su bar plaću možda primali a sada neće ni toga biti !

    1. 5. 2012,   09:30
  • od danas znaci robovi smo. radimo za Čačića i kompaniju. možemo i krepat radeči i za naš rad oni dobiju pare. a mi ono što ostane. moje mišljenje da radnik mora bit na prvom mjestu. radnicima bi trebalo bit i besplatna dopunsko osiguranje. i plačeni odmor i sve. jer bez radnika nema dalje. i treba radnike čuvat, olakšat im život jer teške fizičke poslove rade. a kod nas u hrvatskoj ne moraju platit oni koji sjede u foteljima ko ima puno veću plaču od nas radnika.

    1. 5. 2012,   09:53
  • Od danas 121 tisuća radnika radi bez plaće.

    1. 5. 2012,   09:50