Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Počeli postavljati prvi od 24 pilota za novi Pelješki most

None Foto: screenshot/HRT

Brod iz Kine dovezao je 24 pilota koji će biti dio Pelješkog mosta.  Nakon toga slijedi izvlačenje mulja čija je naslaga na sredini Neretvanskog kanala oko 70 metara te ubacivanje armiranog betona u cijevi pilota

U Komarni je u nedjelju počelo postavljanje prvog stalnog pilota na Pelješkom mostu, objavila je Hrvatska televizija.

Postavljanje je trebalo početi jučer, ali je odgođeno zbog jakog juga. Valovi i vjetar otežavali su pozicioniranje i precizno postavljanje pilota dugog 126 metara. 

 Brod iz Kine dovezao je 24 pilota koji će biti dio Pelješkog mosta. Piloti su duljine od 126 do 128 metara i oni su najdulji koji će se ugraditi kao temelji za dva središnja stupa budućeg mosta. Ukupno će biti postavljeno 148 pilota. 

 "Razlika između njih i testnih pilota u tome što su ovi stalni piloti u jednom dijelu antikorozivno zaštićeni, to je dio koji će biti u moru neposredno, dok onaj dio koji ulazi u mulj nije potrebno zaštićivati, i u njima su ugrađene vodilice za postavljanje katodne zaštite i zaštite od munje", rekao je Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

 Nakon toga slijedi izvlačenje mulja čija je naslaga na sredini Neretvanskog kanala oko 70 metara te ubacivanje armiranog betona u cijevi pilota, izvijestio je HTV.    

Tema: Hrvatska

Komentari (59)
  • Nema kod kineza ni subote ni nedilje ni praznika. Samo ima jedna stvar ROKOVI, a oni ih se itekako drže. Tribalo bi našu vladu i sabor prebaciti kod njih, da se uče kako se pošteno radi i odrađuje dobiveni posa.

    20. 1. 2019,   14:20
  • Dal ima koja HR. firma da radi na tom projektu, barem da dovozi sendviče kineskim radnicima....

    20. 1. 2019,   13:45
  • Hajd' dobro! Pa nek' je, već jednom.. sa srećom! :-)

    20. 1. 2019,   14:40