Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Počeli večerom: Premijeri sa suprugama izašli u restoran...

None Foto: Vlada

Premijer Kine u službenom posjetu Hrvatskoj će biti do petka, ali već danas iz Zagreba odlazi u Dubrovnik gdje će sudjelovati na sastanku 16+1. Radi se o sastanku sa šefovima država istočne i srednje Europe

Kineska delegacija predvođena premijerom Kine Lijem Keqiangom stigla je u utorak u Hrvatsku. Na aerodromu ih je dočekao premijer Andrej Plenković sa nekolicinom svojih ministara.

Nakon službenog dočeka Plenković sa svojom suprugom Anom i Keqiang sa svojom suprugom Cheng Hong otišli su i na večeru.

Foto: Vlada

Plenkovićeva supruga bila je i na aerodromu prilikom dolaska kineskog premijera.

SAMOZATAJNA MASLAĆ PLENKOVIĆ Kineskog premijera dočekala je i Plenkovićeva supruga Ana

Premijer Kine u službenom posjetu Hrvatskoj će biti do petka, ali već danas iz Zagreba odlazi u Dubrovnik gdje će sudjelovati na sastanku 16+1. Radi se o sastanku šefa Kine sa šefovima država istočne i srednje Europe.

Keqiang će danas posjetiti i Banske dvore te će se upisati u Zlatnu knjigu. Nakon toga zakazan je sastanak Keqianga i Plenkovića s izaslanstvima. Kineski premijer sastat će se i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

DOČEKAO GA PLENKOVIĆ Kineski premijer je stigao u Hrvatsku: 'Ovo je velika šansa'

U četvrtak će premijer Plenković i Keqiang posjetiti gradilište Pelješkog mosta, a nakon toga zaputit će se prema Dubrovniku.

 

Komentari (69)
  • Jel' to Plenki njih odveo u kineski restoran ???

    10. 4. 2019,   09:33
  • Evo, sad će nas daviti s njima nekoliko dana, gdje su, što jedu, jesu li kakali... Vidim da se spuštaju danas do mene na jug, krasno...sad mi je jasno zašto su nestali svi kontejneri po Gradu, nemamo gdje baciti smeće...

    10. 4. 2019,   09:35
  • A tko će to platit?

    10. 4. 2019,   10:17