Obavijesti

News

Komentari 145

Počelo je zatvaranje trgovina Konzuma: 'Cijenjeni kupci...'

Počelo je zatvaranje trgovina Konzuma: 'Cijenjeni kupci...'
8

U Upravi Konzuma navode da od 105 prodavaonica koje će zatvoriti do kraja godine, njih 22, koje su ocijenjene kao neprofitabilne, trebale bi biti zatvorene do 30. srpnja

VIDEO

'Cijenjeni kupci, prodavaonica se trajno zatvara. Svoju kupnju ubuduće možete obaviti u najbližoj Konzumovoj prodavaonici na adresi Ante Starčevića bb', osvanula je obavijest na Konzumu nasuprot Suda, a od jučer su zatvorene Konzumove prodavaonice u ulici Put Gimnazije, na Vidicima, Šubićevcu te u Dubravi. Do kraja godine bit će zatvoreno ukupno 105 prodavaonica na području cijele Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

VIDEO

U Upravi Konzuma, kako javlja Šibenik.IN, tvrde da od tih 105 prodavaonica, 22 koje su ocijenjene kao neprofitabilne, trebale bi biti zatvorene do 30. srpnja.

- Nije me briga što je zatvorija ovaj Konzum nasuprot suda. Marendu ću kupovati na drugon mistu. Veći je problem što mladi nemaju di raditi i što će s pravom iseliti iz Hrvatske. Vlada će požaliti zbog stvari koje rade – kazao je jedan Šibenčanin koji radi u blizini suda.

Konzum u City Life centru zatvoren je već oko tjedan dana, a na tom mjestu uskoro će otvoriti trgovinu Tommy.

Iz Uprave Konzuma kažu kako je zatvaranje nužno kako bi se postigla operativna stabilnost i održivost poslovanja Konzuma i očuvala radna mjesta.

- Od 870 radnika koliko je zaposleno u 105 prodavaonica, očekujemo da će više od 80 posto biti raspoređeno na radna mjesta u druge, obližnje Konzumove prodavaonice - kažu u priopćenju, te navode da u drugim dijelovima Hrvatske, s naglaskom na obali i otocima, Konzumu trenutno nedostaje oko 250 radnika što je posljedica problematike sezonskog zapošljavanja, ali i izrazite nemobilnosti radne snage u Hrvatskoj.

Na nedavnom sastanku Uprave i Radničkog vijeća Konzuma dogovoreno je povećanje plaća od prosječno 8 posto za 6.000 radnika s najnižim koeficijentima, koje se primjenjuje od 1. kolovoza, obavijestili su iz Uprave Konzuma, a dogovoreno je i produženje kolektivnog ugovora do kraja 2017. godine sa svim pogodnostima uključujući isplate božićnice, uskrsnice i regresa te drugih prava većih od zakonske obveze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu