Obavijesti

News

Komentari 20

Počelo liječenje prvog djeteta oboljelog od neuroblastoma

Počelo liječenje prvog djeteta oboljelog od neuroblastoma
3

Kako doznajemo, riječ je o djevojčici čije će liječenje trajati 10 dana. Za nekoliko se dana očekuje početak liječenja drugog, a vrlo brzo nakon toga i trećeg djeteta, priopćila je u srijedu Klaićeva bolnica

VIDEO

U ponedjeljak je u Klinici za dječje bolesti Zagreb započeo prvi ciklus liječenja lijekom Dinutuximab beta Aperion prvog pacijenta  koje boluje od visokorizičnog neuroblastoma. Kako doznajemo, riječ je o djevojčici čije će liječenje trajati 10 dana.

Za nekoliko se dana očekuje početak liječenja drugog, a vrlo brzo nakon toga i trećeg djeteta, priopćila je u srijedu Klaićeva bolnica.

- Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u rješavanju problema, posebice Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu zdravstva RH i HZZO-u,  što su osigurali sredstva i potrebnu podršku, ali i medijima, te na koncu i hrvatskoj javnosti koja je ukazala na postojanje problema te još jednom pokazala svoje veliko srce - stoji u priopćenju. 

Također, bolnica se zahvaljuje svima koji su donacijama željeli pomoći ovoj djeci.

- No zahvaljujući razumijevanju Vlade sredstva za njihovo liječenje su osigurana. Ipak, pozivamo sve koji žele donirati sredstva da i nadalje nastave pomagati Klinici, njenim malim bolesnicima i osoblju, kako bismo im i u ovim okolnostima osigurali najbolju moguću skrb i uvjete za liječenje i boravak u njihovoj bolnici - stoji u priopćenju.  

Bolnica navodi kako je u ovim trenucima njihovim malim pacijentima, njihovim obiteljima, ali i liječnicima i medicinskom osoblju najvažnije osigurati mir, te pozivaju sve da im to i osiguramo, uz nadu i vjeru u pozitivan ishod liječenja. 

- Klinika za dječje bolesti Zagreb će i nadalje obavještavati javnost o tijeku i rezultatima liječenja, te o ostaloj djeci koja čekaju rješenje stručnog povjerenstva - zaključuju.

'Dijete se osjeća dobro'

Ravnatelj Klaićeve bolnice Zoran Bahtijarević je rekao u srijedu kako se dijete koje je počelo primati terapiju odjeća dobro. Ministar zdravstva Milan Kujundžić je rekao da je osiguran novac i za liječenje druge djece te da povjerenstvo i dalje procjenjuje koja djeca mogu dobiti lijek, a koja ne i uskoro će se pokazati da li su oni također kandidati za lijek. 

O Sveučilišnoj bolnici

Kujundžić kaže da se ozbiljno razgovara o tome da se Klaićeva bolnica preseli u Sveučilišnu bolnicu, a onda bi se u nju preselile i još neke bolnice. Kaže da su sve ispregovarali s premijerom Andrejom Plenkovićem te zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Radi se na osnivanju povjerenstva kako bi se što prije krenulo s radovima. Kaže da 130 milijuna eura u naredne tri godine nisu nedostižna te da bi sredstva osigurali država, Grad i fondovi EU-a. Na pitanje novinara mogu li mu vjerovati, Kujundžić je rekao:

- Ne treba vjerovati, puno toga smo slušali i prije, ne treba vjerovati ni sada, ali ova će Vlada ustrajati na tome i nadam se da ćemo uspjeti bolnice preseliti u Blato.

Što se tiče duga bolnica veledrogerijama, Kujundžić kaže da se razgovara s veledrogerijama, da razgovara s ministrom financija Zdravkom Marićem te premijerom Plenkovićem i da su svjesni ozbiljnosti situacije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.