Obavijesti

News

Komentari 158

Ponovno kaos na granicama: Na Bregani se čeka po dva sata

Ponovno kaos na granicama: Na Bregani se čeka po dva sata
1

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni...

VIDEO

Tijekom današnjeg dana očekuju se velike gužve na graničnim prijelazima, osobito na izlascima iz Hrvatske,. Najveće kolone trenutačno su na Bregani i Maclju gdje se čeka i po dva sata na izlazak iz Hrvatske.

Pojačan je promet i na svim graničnim prijelazima, a na većini se na izlazak iz zemlje čeka više od pola sata.

Zastoj je i na dvama graničnim prijelazima iz Slovenije u Austriju, zbog čega se po informaciji tvrtke DARS koja upravlja slovenskim autocestama pred tunelom Karavanke na slovenskoj strani stvorila kolona vozila duga jedan kilometar, a pred prijelazom Šentilj-Spielfeld pola kilometra.

Gušći promet i duže čekanje očekuju se i u kasnim popodnevnim satima te navečer i noću, a vozačima slovenska policija savjetuje da se pred odlazak na put informiraju o stanju na prijelazima i da na put krenu pravovremeno.

Procjenjuje se da će danas hrvatskim cestama proći više od pola milijuna ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Velike gužve na granicama

Pokretanje videa...

00:35

Gužve od ranog jutra

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža. Vozače se upozorava da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Već u ponedjeljak ujutro na GP Bregana, Rupa, Kaštel, Pasjak i Macelj, na izlaz iz Hrvatske, čekalo se više od pola sata, javio je HAK

Gužve su i na granicama s BiH, posebno na prijelazima Županja, Slavonski Šamac i Stara Gradiška. 

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni, priopćila je policija.

Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju. Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene sukladno intenzitetu prometa.

Za državljane Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU-a te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije pripremili smo, ako to bude potrebno, preusmjeravanja prometa na manje granične prijelaze na kojima ne bude većih gužvi. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u