Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ponovno kaos na granicama: Na Bregani se čeka po dva sata

None Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni...

Tijekom današnjeg dana očekuju se velike gužve na graničnim prijelazima, osobito na izlascima iz Hrvatske,. Najveće kolone trenutačno su na Bregani i Maclju gdje se čeka i po dva sata na izlazak iz Hrvatske.

Pojačan je promet i na svim graničnim prijelazima, a na većini se na izlazak iz zemlje čeka više od pola sata.

Zastoj je i na dvama graničnim prijelazima iz Slovenije u Austriju, zbog čega se po informaciji tvrtke DARS koja upravlja slovenskim autocestama pred tunelom Karavanke na slovenskoj strani stvorila kolona vozila duga jedan kilometar, a pred prijelazom Šentilj-Spielfeld pola kilometra.

Gušći promet i duže čekanje očekuju se i u kasnim popodnevnim satima te navečer i noću, a vozačima slovenska policija savjetuje da se pred odlazak na put informiraju o stanju na prijelazima i da na put krenu pravovremeno.

Procjenjuje se da će danas hrvatskim cestama proći više od pola milijuna ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Velike gužve na granicama

Gužve od ranog jutra

Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, na ponekima i duža. Vozače se upozorava da prije polaska na put provjere svoje dokumente te da budu strpljivi i slijede upute granične policije.

Već u ponedjeljak ujutro na GP Bregana, Rupa, Kaštel, Pasjak i Macelj, na izlaz iz Hrvatske, čekalo se više od pola sata, javio je HAK

Gužve su i na granicama s BiH, posebno na prijelazima Županja, Slavonski Šamac i Stara Gradiška. 

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni, priopćila je policija.

Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju. Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene sukladno intenzitetu prometa.

Za državljane Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU-a te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije pripremili smo, ako to bude potrebno, preusmjeravanja prometa na manje granične prijelaze na kojima ne bude većih gužvi. 

 

Komentari (158)
  • poslati briselu račun 2 milijarde eura i reći im da toliko gubimo na turizmu zbog sve većeg otkaza broja gosti. ako ne plate, poslati im pismo o izlasku hr iz eu. kao alternativno rješenje navesti im rok od 30 dana da nas prime u šengen, ako ne opet pismo za croexit.

    17. 4. 2017,   11:32
  • bitno da bez beda mogu na naš kontinent ući sumnjivi likovi iz azije i afrike i to bez ikakvih papira i ti likovi su pretežno svi rođeni na isti datum ali njih nitko ne kontrolira, zato se starosjedioce mora kontrolirat, samo kaj im gps ne ugradi u guzicu. jedino veseli proročanstvo nostradamusa da budu evropu spasile kožnate glave, valjda je čovjek mislio na skinse.... ne vidim tko bi drugi mogao riješiti taj problem

    17. 4. 2017,   10:06
  • "Ciljana granična kontrola " .... sam pojam puno govori da je jedini cilj provokacija,, izazivanje i destabilizacija te umjesto da se ciljano ZAUSTAVE emigranti i izbjeglice na Europsko tlo sigurnosne mjere su preuzele lakši put a to je hebanje vlastitih ljudi koji nisi ni sigurnosna prijetnja , ni bilo koji drugi čimbenik ovog neorganiziranog i neadekvatnog kontroliranja imigranata širom EU ! Političari i Hrvatska diplomacija žele li izbjeći ovim apsurdim metodama "pokop " Hrvatskog turizma trebati će EK reći u oči kakvim se kontrolama i planom ovdje treba organizirati sustav granične kontrole i kakve su posljedice ovih dosadašnjih jer bez obzira što će nekome smrknuti a drugome svanuti u ovakvoj praksi cilj nisu međusobna prepucavanja već kontrola i to naglasak na zajedniča i efektivna !!

    17. 4. 2017,   09:01