Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Počinje skupljanje potpisa za referendum o NATO-u

None Foto: J. Galoić

Odbor za referendum o NATO-u u subotu počinje s prikupljanjem potrebnih 450.000 potpisa građana na više od sto lokacija diljem zemlje

Odbor za referendum o NATO-u otvorenim pismom apelira na predsjednika Sabora Luku Bebića i zastupnike da raspišu referedum o pristupanju Hrvatske NATO-u.
- Predlažemo zastupnicima da se odmaknu od stranačke stege i koalicijskih dogovora te da razmisle svojom glavom i shvate važnost ovog referenduma - izjavila je pred Saborom predstavnica Odbora Lana Vego. Odbor u subotu počinje s prikupljanjem potrebnih 450.000 potpisa građana na više od sto lokacija diljem zemlje. U idućih 15 dana osim u Hrvatskoj potpisi će se prikupljati u Parizu, Arizoni, a vjerojatno i u Africi. Potpise bi rado prikupljali i u susjednoj BiH, ali tamo, ističu, za sada nemaju kontakte s udrugama. Odbor poziva građane da potpisom i matičnim brojem daju glas za raspisivanje referenduma s pitanjem "Jeste li za to da Hrvatska postane članica Sjeveroatlanskog ugovora (NATO)". Ističu i da neće sudjelovati u demonstracijama protiv dolaska američkog predsjednika Georga W. Busha.

Komentari (6)
  • ..moj potpis imaju...

    28. 3. 2008,   11:53
  • Pa sigurnost koju NATO pruža, trebala bi dovesti do stranih ulaganja u lijepu našu i gospodarski rast to je sigurno! Samo da li će naša vrhuška znati gospodariti i podignuti ovu našu zemljicu na čvrste noge to je drugi par rukavica!!! Duboko se nadam da hoće! Nepopravljivi sam optimist i zato i moj potpis imaju!

    28. 3. 2008,   13:59
  • ..a šta su to strana ulaganja i u čijem interesu i gdje ti stranci ulažu? I šta se desi kad pokupe šolde i jednostavno odu jer eto na drugom je mistu odjednom isplativije ulagati? A glupa li naroda i pokvarenih li političara..

    28. 3. 2008,   14:23