Obavijesti

News

Komentari 4

Počelo je suđenje dilerima s Kariba: Šifra za drogu bio stan

Preslušavajući audio snimke u sudnici se čulo kako su se krijumčari međusobno oslovljavali s "Drug" i "Baja". Šifra za drogu bila je stan, a kvadratura količina droge

VIDEO

Nismo krivi - rekla je danas na Županijskom sudu u Zagrebu osmeročlana skupina optužena za krijumčarenje i dilanje 180 kilograma kokaina s Kariba. Kolumbijcu Davidu Molini, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu, sude u odsutnosti. Uskok Miroslava Aničića (38), Nikolu Katića (37), Gordona Čovčića (45), Milana Stevanovića (27), Damira Matića (42), Marinu Gašpar (37), Željka Kostića (45) i Ivana Marića (46), koje je policija uhitila u akciji "Spiderweb" tereti da su od jeseni 2010. do 12. travnja 2011., prema prethodnom dogovoru, ustrojili skupinu koje je nabavljala velike količine kokaina u zemljama karipskog bazena i prevozila ih u Hrvatsku i Njemačku namjeravajući ih prodavati u Hrvatskoj i zemljama zapadne Europe.

Prvookrivljeni Aničić i trećeokrivljeni Katić su, tvrdi Uskok, "Challengerom 604" iz zemalja karipskog bazena u Zagreb prokrijumčarili 74 kilograma kokaina. Drogu su prebacili na sigurne lokacije u Zagreb i Veliku Goricu nakon čega je Simo Čančar pronalazio kupce prodavajući "bijelo" po cijeni od 37.000 eura do 42.000 eura za kilogram. Uspio je prodati najmanje 59 kilograma za 1,9 milijuna eura, a robu su klijentima dostavljali, tvrdi Uskok, Željko Kostić i Ivan Marić.

Uhitili ih u Austriji i Sloveniji 

Preslušavajući audio snimke, koje je policija snimila prisluškivajući Čančara i kupce, u sudnici se čulo kako su se međusobno oslovljavali s "Drug" i "Baja". Kupci su bili Albanci, Slovenci, Bosanci i Hrvati. Šifra za drogu bila je stan, a kvadratura količina droge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobio sam dokumente za stan, pa ako koga interesira javi. Imam uporabnu dozvolu i vlasnički list   - rekao je Čančar prijatelju.

- Stan ili više njih - čulo se s druge strane.

- Više, cijelu zgradu - odgovara Čančar. Drugom kupcu rekao kako je četvorni metar 3800, a trećem sugovorniku da potencijalnom kupcu ne priča koliko je kvadrat stana jer cijenu može dići dvije-tri tisuće.

Za jednog potencijalnog kupca rekao je:" Za toga kažu da je govno, pa smrad, pa opet govno, pa smrad".

Posao je išao odlično pa su tijekom veljače 2011. Aničić i Molina s nepoznatim Kolumbijcima dogovorili višekratnu kupovinu najmanje 150 do 200 kilograma kokaina po isporuci. Potom su Aničić, Katić, Stevanović, Matić i Marina Gašpar iznajmljenim avionom otišli prema Bahamima s 400.000 eura za drogu. Istodobno je Gordon Čovčić, kao zaposlenik Zračne luke Zagreb, učestalo dogovarao sa zaposlenicima zračnih luka u Salzburgu i Stuttgartu, sve okolnosti slijetanja i prihvata zrakoplova bez provođenja ikakvih kontrola.

Skupina na Bahamima kupila je 101 kilogram kokaina vrijedan 3,2 milijuna eura. Strpala ga je u zrakoplov i doletjela u Stuttgart. Drogu su prebacili u Mercedes u kojem su 12. travnja 2011. Aničić i Gašpar uputili u Hrvatsku. Uhitili su ih u Austriji u mjestu St. Niclas. Ostatak skupine - Katić, Stevanović i Marić - koji su se vozili ispred njih radi dojavljivanja o policijskim ophodnjama uhićeni su u Sloveniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje