Obavijesti

News

Komentari 66

Pod istragom Karleuša i ostali protivnici cijepljenja u Srbiji

Pod istragom Karleuša i ostali protivnici cijepljenja u Srbiji
1

Protiv 43 osobe u Srbiji grupa od 270 roditelja podnijela je kaznenu prijavu zbog širenja straha i panike od cijepljenja i pojave epidemije ospica. Među njima je i pjevačica

VIDEO

Više javno tužiteljstvo, odjel za visokotehnološki kriminal, pokrenulo je istragu u Srbiji protiv javnih osoba koji se protive cijepljenju djece, a koje su preko Facebooka širile besmislice, izazivale panike i iznosile netočne informacije o cijepljenju.

Na taj način utjecali su da se smanji broj cijepljene djece, a sve to ima za posljedicu i ima epidemiju ospica, koja traje u Srbiji, javlja Blic.

Navodi se i da ni u ovom kao ni u bilo kojem drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja kaznene odgovornosti i kaznenog gonjenja onih osoba koje su izvršila neko kazneno djelo. Nakon što budu prikupljeni svi relevantni dokazi i provedene druge procesne radnje, tužiteljstvo će o tome obavijestiti javnost.

Podsjetimo, posljednjih godina protivnici cijepljenja preko internetskih portala koje su otvorili u svrhu izazivanja panike i iznošenja netočnih informacija šire besmislice o cijepljenju. Svaki pokušaj epidemiologa i imunologa da educiraju stanovništvo u vezi cijepljenja oni su osporavali svojom protupropagandom. Šireći dezinformacije, proširili su strah i nepovjerenje prema cjepivu, a s njima i klice virusa koji je do sada ubio 12 ljudi, dodaje Blic.

Protiv 43 osobe grupa od 270 roditelja podnijela je kaznenu prijavu zbog širenja straha i panike od cijepljenja i pojave epidemije ospica.

Među njima su: Slađana Velkov, Jelena Karleuša, Miroljub Petrović, Maja Volk i Mirjana Bobić Mojsilović. S druge strane, na čelu grupe roditelja koji su podnijeli prijavu su doktori Tomislav Stevanović iz Zrenjanina i Vladimir Cimerman iz Beograda.

Kako kažu, to su morali napraviti da bi zaštitili zdravlje nacije i kolektivni imunitet.

'Nisam protiv cjepiva, ali to treba biti izbor roditelja'

Ja sam majka koja je cijepila oba djeteta. Jedno od njih je imalo strašne probleme nakon MMR cjepiva i mene jedino mogu optužiti roditelji koji se s njima nisu susreli - izjavila je svojevremeno pjevačica za Informer. A nakon što je Tužilaštvo pokrenulo postupak, Karleuša se oglasila na svom Twitteru, piše Telegraf.

- Nikad u životu nisam govorila protiv tog cjepiva, tako da ne znam kako sam se našla na listi tuženih. Nekome očigledno treba ova kampanja, pa onda neka im bude - poručila je.

- Po meni je ta tužba besmislena, nisam čula da je itko tužen zbog svog mišljenja. Ja nisam protiv MMR cjepiva, samo smatram da to ne treba biti regulirano zakonom, već da taj izbor treba ostaviti isključivo roditeljima - dodaje.

- Neka podnesu tužbu! U čak 18 zemalja EU nije obvezno cijepljenje, zašto bi kod nas bilo? Cjepiva su razblaženi gnoj bolesnih životinja, najčešće krava i svinja, a kada to ubrizgamo našoj deci, provociramo im imuni sistem - poručuje pjevačica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.