Obavijesti

News

Komentari 193

Poderao potvrdu o bolovanju: Skrivao svoju bolest od šefova

Poderao potvrdu o bolovanju: Skrivao svoju bolest od šefova
6

Na pressici održanoj u petak, tužitelji su objavili kako su u Lubitzovom domu pronašli poderanu potvrdu o bolovanju na kojem je trebao biti i na dan tragedije

VIDEO

Istražitelji zrakoplovne nesreće Germanwingsa objavili su kako postoje ozbiljne indikacije da je Andreas Lubitz, kopilot optužen za namjerno rušenje aviona i ubojstvo 149 ljudi, od svojih šefova skrivao da je bolestan.

Na press konferenciji održanoj u petak, tužitelji su objavili kako su u Lubitzovom domu pronašli poderanu potvrdu o bolovanju na kojem je trebao biti i na dan tragedije. 

- Medicinski dokumenti koje smo zaplijenili tijekom pretraživanja Lubitzova stana u Düsseldorfu i doma njegovih roditelja u Montabauru upućuju na bolest i odgovarajuće liječenje. Činjenica da postoji nedavna potvrda o bolovanju, koja je bila poderana, produbljuje sumnju da je Lubitz skrivao svoju bolest od poslodavaca i kolega - kažu istražitelji. 

Iz Germanwingsa su priopćili da o Lubitzovom bolovanju nisu bili obaviješteni niti su zaprimili liječničku dokumentaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tužitelji nisu željeli precizirati o kakvoj je bolesti riječ i na osnovu čega je Lubitz dobio bolovanje.

Njemački mediji ranije su izvještavali da je kopilot Germanwingsa patio od depresije. Ozbiljnu depresivnu epizodu imao je navodno 2009. kada je završio svoju obuku za pilota. Zbog toga je idućih godinu i pol dana bio na terapiji

Radio kao stjuard pa ga nazvali "rajčicom"

U Lufthansi su priznali jedino da je Lubitz svoju obuku bio prekinuo na nekoliko mjeseci, ali nisu željeli otkriti zašto. Dodali su i kako je prošao sva testiranja i bio u potpunosti sposoban za letenje

Lubitz je prije nego je počeo obuku za pilota, u Lufthansi radio kao stjuard zbog čega su ga drugi piloti mogli zadirkivati, javlja Daily Mail. Zbog svog prijašnjeg posla dobio je nadimak "Tomaten Andi (Rajčica Andi)". 

Bio je frustriran: Nisu mu dali letjeti na duge relacije

- Uvijek je imao velike ambicije, ali omalovažavali su ga jer je bio stjuard. Želio je letjeti na dugim relacijama, sve do San Francisca, ali su ga odbijali. Dopustili su mu tek da bude kopilot ne europskim letovima - kaže Lubitzov prijatelj.

Habibalah Hassani (53), vlasnik pizzerije u kvartu u kojem je Lubitz živio s djevojkom, rekao je kako je često znao viđati mladi par:

- Bili su ljubazni, dolazili su jednom ili dvaput tjedno. Ona je bila vrlo atraktivna žena, a on je ostavljao velike napojnice. Pričao mi je i o svom putu u San Francisco - kaže Hassani. 

Lubitzov nedavni prekid s djevojkom također se našao na popisu mogućih motiva za rušenje aviona. Oni religijski ili politički zasad nisu pronađeni. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović