Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mirovine su rekordno rasle za naše Vlade, a 69 kn nije malo'

None Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Povećat ćemo atraktivnost drugog stupa s 3/4 od 27 posto dodatka, rekao je Pavić gostujući na HRT-u, no dodao je da taj dodatak ne rješava status onih koji su imali male plaće...

- Mirovinska reforma kreće u javnu raspravu u prvobitnom nacrtu koji je izradilo Ministarstvo rada i mirovinskog osiguranja, no Vlada je spremna na kompromis - poručio je nakon višesatnog sastanka sa sindikalnim čelnicima resorni ministar Marko Pavić. Sindikati i dalje nisu zadovoljni, ne isključuju prosvjede, a o svemu će više reći u srijedu.

Ministar je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom s predstavnicima sindikata kojima su ponudili kompromisni paket. Uspjeli smo naći rješenje koje ide u korist građanima, a koje je i financijski održivo, ne odustajemo da svaki građanin ima pravo prelaska u drugi stup, kazao je ministar, javlja N1

MIROVINSKA REFORMA Ministar Pavić: 'Prostora za kompromis oko reforme ima'

- Povećat ćemo atraktivnost drugog stupa s 3/4 od 27 posto dodatka, rekao je Pavić gostujući na HRT-u, no dodao je da taj dodatak ne rješava status onih koji su imali male plaće jer njime neće dosegnuti minimalnu mirovinu.

- Htio bih umiriti građane i reći da u reformu ulazimo radi sadašnjih i budućih umirovljenika, želimo da mirovine rastu ali i da budu financijski održive za proračuna. Sadašnji umirovljenici su imali rekordan rast mirovina - u dvije godine Vlade Andreja Plenkovića mirovine su podignute za 6,3 posto, imamo očigledan rast mirovina koji se prelijeva radi rasta plaća, istaknuo je ministar. 

Na opasku da je riječ o malom iznosu u kunama, Pavić je rekao da 69 kuna i nije malo te istaknuo - nedostaje nam 17 milijardi kuna iz proračuna.
 

Komentari (126)
  • Ima pravo, 69 kn je za tjedan dana prežderavanja u Saboru

    24. 9. 2018,   22:30
  • Za više od 69 kuna su poskupile samo režije bez hrane i odjeće pa, matematički gledano, ovaj lik nema pojma o čemu priča.

    24. 9. 2018,   22:33
  • 69 nije malo ali samo ako je to sexy poza. Jesenske gljive rade. Pljuju narodu u lice. 14000 kn je malo za zivot zastupnika ali je zato 69 puno za umirovljenika. Bojkot.

    24. 9. 2018,   22:46