Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Podignuta je optužnica: Javno je poticao na mržnju i nasilje

None Foto: Hrvoje Krešić/Twitter

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića početkom ove godine na društvenim mrežama postavio je fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama

Potvrđena je optužnica. Rješenje je već otišlo, čekamo povratnice pa će se formirati spis koji ide sucu na raspored -  kazao je za Zoran Mandić, glasnogovornik Općinskog suda u Virovitici za dnevnik.hr

Ivan Đakić na Facebooku je uz fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama napisao: "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić". 

SRAMOTNA I GNJUSNA 'ČESTITKA' Sin Josipa Đakića objavio sliku ustaše koji drži glavu četnika

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njega je predložilo bezuvjetnu kaznu zatvora i mjeru zabrane pristupa internetu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona. Okrivljenika se tereti da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti", navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.

Komentari (36)
  • Jbte ovaj lici na ministricu zalac

    25. 3. 2019,   15:08
  • kazna bude u stilu tri očenaša i dvije zdravo marije...

    25. 3. 2019,   14:56
  • Krkan typicus. Pripadnik zlatne mladeži, uspješan biznismen, stalni posjetitelj cajkaških klubova i u društvu pleh-fufica. Zametak nove hrvatske gospodarske i političke elite.

    25. 3. 2019,   15:39