Obavijesti

News

Komentari 4

Podignuta optužnica: U okolici Šibenika izazvala je 7 požara

Podignuta optužnica: U okolici Šibenika izazvala je 7 požara
1

Nakon paljenja požari su se razbuktali, ali su ugašeni zahvaljujući pravodobnoj intervenciji vatrogasaca, policije i mještana, a okrivljenicu se tereti da je tako ugrozila imovinu

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je u utorak optužnicu protiv 51-godišnjakinje koja se tereti da je tijekom srpnja sedam puta namjerno izazvala požar u naseljima u šibenskoj Dubravi,  a šibenski Općinski sud donio je rješenje da joj se istražni zatvor zamijeni mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Okrivljenica se tereti da je u neubrojivom stanju sedam puta od 18. do 23. srpnja izazvala požar i tako počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Na otvorenome u naselju u kojemu živi, u borovoj šumi i na smetlištu, u blizini više obiteljskih kuća, te na susjedovoj parceli na kojoj je na suhom vezu bilo sedam plovila vrijednih između 375 i 450 tisuća kuna i u štali jednog od susjeda zapaljenim je improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje, priopćeno je iz Općinskoga državnog odvjetništva.

Nakon paljenja požari su se razbuktali, ali su ugašeni zahvaljujući pravodobnoj intervenciji vatrogasaca, policije i mještana, a okrivljenicu se tereti da je tako ugrozila imovinu točno neutvrđene vrijednosti, ali svakako veće od 200.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Optužno vijeće Općinskoga suda u Šibeniku donijelo je rješenje kojim je okrivljenici istražni zatvor zamijenjen mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a