Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Podivljale cijene: Kilogram jagoda stoji 120 kuna

None Foto: M.Agić 3

U Zagrebu se na tržnici Dolac prodaju uvozne jagode po nevjerojatnoj cijeni. Sindikalni čelnici kažu kako Hrvati jedu najskuplju hranu u regiji

Jagode koje stoje nevjerojatnih 120 kuna po kilogramu od prošle subote se mogu kupiti i na zagrebačkoj tržnici Dolac. Jagode iz Italije uvozi i prodaje trgovački obrt Pan.
- Imamo ih zato što se kupuju - odgovara prodavačica na pitanje kupuje li itko jagode po tako vrtoglavoj cijeni. Bezobrazno visoku cijenu jagoda opravdava time da je to trenutačno jedini obrt koji drži jagode u ovo doba godine i zato ne čudi njihova cijena. Ne zaboravimo, nakon poskupljenja komunalnih usluga i prijevoza građani Hrvatske u ovoj će godini za prehranu i stanovanje trošiti čak 70 posto prihoda. To je najmanje 20 posto više nego što su dosad izdvajali. Prosinačka košarica četveročlane obitelji za 0,35 posto viša je nego u studenom, a prosječna plaća pokriva samo 77 posto prosječne košarice.
- U Hrvatskoj je u prošlih godinu dana hrana skuplja osam posto i definitivno jedemo najskuplju hranu u regiji - rekao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata.

Komentari (15)
  • dok god se narod ne buni,treba povečavati cjene,ali to je tek poćetak

    7. 1. 2008,   16:57
  • ..a kako ih je gušt jesti kad znaš da to mogu samo rijetki i da si ti među njima...ma ja bi ih takvima prodava i po 200 kn..tko da 120 , dat će i dvista...

    7. 1. 2008,   17:01
  • pa na ambalži piše Verona..nisam znao da je Verona u Špnjolskoj..ja mislio Italija...

    7. 1. 2008,   16:55