Obavijesti

News

Komentari 12

Podmetnuli su dva požara blizu Zadra: 'Osjećamo se nesigurno'

Podmetnuli su dva požara blizu Zadra: 'Osjećamo se nesigurno'
9

​U noći na nedjelju u Islamu Grčkom izbio je požar na garaži u vlasništvu 66-godišnjaka, a u garaži je izgorjelo oko 400 bala sijena. U istom selu, dan ranije planula je suha trava i raslinje, a požar se proširio

VIDEO

Izgorjelo nam je najprije 1200 bala sijena koncem godine, za što su policajci rekli da je došlo do samozapaljenja uslijed djelovanja mikroorganizama. Šteta je iznosila više od 30.000 kuna, ali smo morali kupiti još 300-400 bala jer smo nakon požara ostali na svega njih 50. U subotu smo utvrdili pokušaj paljenja dodatnih 300 bala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

U sijenu pokraj ovaca pronašli smo drveni ugarak i prolivenu tekućinu, o čemu smo izvijestili policiju. A jutros u četiri sata, 30 metara od naše kuće, čujemo da gori 400 bala susjedovog sijena! U toj garaži smo mi inače čuvali svoje sijeno prijašnjih godina! Vjerujem da je ‘mikroorganizam’ mislio da je tamo i dalje naše sijeno, kazao nam je 24-godišnjak iz Islama Grčkog kod Zadra. Dodao je da se zbog svega u obitelji osjećaju krajnje nesigurno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U policiji su nam potvrdili da su dva požara, u petak i subotu, izazvana otvorenim plamenom, odnosno podmetnuta.

​U noći na nedjelju u Islamu Grčkom izbio je požar na garaži u vlasništvu 66-godišnjaka, koju koristi 61-godišnjak, stoji u priopćenju. Požar su ugasili vatrogasci, a u garaži je izgorjelo oko 400-tinjak bala sijena u vlasništvu 61-godišnjaka. 

- ​Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari, dok je nastala materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna - kaže policijska glasnogovornica Ivana Grbin. U istom selu, dan ranije planula je suha trava i raslinje, a požar se proširio na maslinik te spalio 17 maslina i ogradu.

Oko 17.30 sati u petak u Islamu Grčkom izbio je požar u polju na predjelu Baretina. Požar su ugasili vatrogasci, a u požaru je izgorjela suha trava i raslinje, dok se požar proširio i na maslinik u vlasništvu 57-godišnjaka, gdje je nagorjelo 17 maslina i ograda. Glasnogovornica Grbin kazala je da je i u tom slučaju očevidom utvrđeno kako je požar nastao uslijed djelovanja otvorenog plamena ili dijelova gorivih tvari. 

- U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi vlasnici parcela, materijalna šteta i ostale okolnosti požara - dodala je Grbin.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...