Obavijesti

News

Komentari 51

Podrum užasa krije tajnu: Ubio je kćer (14) Hrvatice u njemu?

Podrum užasa krije tajnu: Ubio je kćer (14) Hrvatice u njemu?
2

Berlin: Ali K. (43) je prikrivenom istražitelju priznao ubojstvo Georgine Kruger, čija majka je iz Hrvatske. No ta snimka na sudu ne vrijedi. Osumnjičeni sada šuti, a ako ne nađu konkretne dokaze ili tijelo djevojčice, teško će mu išta dokazati...

VIDEO

Njemačka policija je iz podruma koji je koristio nezaposleni otac troje djece porijeklom iz Turske Ali K. (43), izvukla krevet i poslala ga na analizu. Nadaju se da će na njemu pronaći DNK nestale Georgine Krüger (14). Ali K. je u isti podrum namamio barem dvije djevojčice i seksualno ih zlostavljao. Dok je za napad na jednu osuđen, Georgine do danas nije pronađena. Policija ju traži već 12 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Alija K. su uhitili u utorak njegovom stanu u berlinskom Moabitu. On je bio susjed nestale Georgine. U spomenutoj četvrti su ispitali čak 300 ljudi, čak i Alija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Shrvana majka Vesna: Danas je za mene prvi dan njene smrti...
Shrvana majka Vesna: Danas je za mene prvi dan njene smrti...

Priznao ubojstvo, ali snimka ne vrijedi na sudu

No tada je tvrdio da Georgine nikada nije vidio. Ali zasad šuti, a ako se ne nađu konkretni dokazi ili tijelo nestale djevojčice teško će mu biti bilo što dokazati. Policija ga je uhitila nakon što je prikrivenom istražitelju priznao zločin. Istražitelj je taj razgovor i snimio, no ta snimka na sudu ne vrijedi. Ipak, iskaz istražitelja bit će vrlo važan.

Pustili su dojavu u javnost kako bi Ali progovorio o tome

Istražitelj, turskih korijena, pokušavao se mjesecima sprijateljiti s Alijem. Ali je redovito išao u kafić u ulici gdje živi.

Hrvatica još traži nestalu kćer: 'Naći ćemo samo mrtvo tijelo'
Hrvatica još traži nestalu kćer: 'Naći ćemo samo mrtvo tijelo'

Kartao je i igrao se na automatima. Tamo ga je istražitelj i upoznao. Kako bi zaštitili istražitelja, policajci su u prvom dijelu ove godine lažirali dva telefonska poziva. Mediji su objavili da je policija dobila anonimne dojave o tome da se tijelo nestale Georgine nalazi u šumi kod Brieselanga. Berliner Kurier piše da je policija s tom informacijom išla u javnost kako bi Ali i istražitelj mogli razgovarati o toj temi.

Susjedi kažu kako ne vjeruju da je Ali ubojica. Tvrde da ga poznaju godinama i da je uvijek bio spreman pomoći i da je uvijek bio ljubazan. 

Bila je na 200 metara od kuće i - nestala

Podsjetimo, kobnog 25. rujna 2006. godine Georgine je imala samo 14 godina kada je izašla iz autobusa u dijelu Berlina zvanom Moabit. Još oko 14 sati, bila je dostupna na mobitel. Tada je kratko razgovarala s prijateljicom. No, na samo 200 metara od kuće odjednom je nestala i njezin je mobitel tada isključen. 

- Toga dana trebala je ići na probu za seriju jer je željela karijeru glumice ili plesačice kad odraste - rekao je tad njemačkim medijima Georginin polubrat Tomislav.

Stotine policajaca sa psima za potragu su pretraživali područje čak dva tjedna. Pregledali su 300 kuća, podruma, tavana, hale tvornica... Stavili su plakate s fotografijama nestale djevojke i njezinim opisom, dobili su 150 poziva građana, ispitali su njezine prijatelje, kolege iz škole, njezine internet kontakte i veze s rodbinom u Hrvatskoj kao i u gradu Peine u kojoj je obitelj Krüger živjela prije nego se odselila u Berlin. Policija je čak nudila 5000 eura za informaciju koja bi mogla dovesti do pronalaska nestale djevojke. Ali, Georgine nikada nisu našli.

Danima pretraživali šumu - bez rezultata

U travnju ove godine, policija je dobila novi trag zbog kojeg su počeli pretraživati područje šume u blizini Brieselang u Brandenburgu. Dobili su anonimnu prijavu s vrlo detaljnim podacima o tom području te su ga odlučili pretražiti. Podigli su i dron u zrak te doveli tri psa za potragu.

Suche nach der vermissten Georgine Krüger Suche nach der vermissten Georgine Krüger Suche nach der vermissten Georgine Krüger

Međutim, višednevna potraga nije dala rezultata, te su odustali od daljnje potrage. 

Majka je do zadnjeg dana vjerovala da je živa

I onda, poput groma iz vedra neba, u utorak 4. prosinca, policija je uhitila muškarca za kojeg sumnjaju da je ubio Georginu...

Majka Vesna je svih ovih 12 godina bila uvjerena da je njezina kći živa. Ipak, nakon što je saznala za uhićenje, samo je tiho prozborila: 'Danas je za mene prvi dan smrti moje kćeri...'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.