Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Podržavamo SDP, ali uvjet je Istra kao samostalna regija'

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Čelnik IDS-a Boris Miletić poručio je kako stranka ne namjerava odustati od decentralizacije koja je okosnica programa i da podrška SDP-u nije bezuvjetna

Čelnik IDS-a Boris Miletić poručio je kako njegova stranka ne namjerava odustati od decentralizacije koja je okosnica njihovog programa:

- Drago mi je da smo tu temu uspjeli nametnuti, koalicija IDS-PGS-RI drži do svoje vjerodostojnosti i neće izdati povjerenje svojih građana - rekao je Miletić nakon sastanka sa Zoranom Milanovićem na kojem su razgovarali o mogućoj suradnji nakon izbora.

Naglasio je kako njihova potpora SDP-ovoj koaliciji ipak nije bezuvjetna:

- Da smo htjeli bezuvjetno podržati Vladu, bez ikakve garancije da će ispuniti ono što im je bilo obećano, poput decentralizacije zemlje, ne bismo se odlučili za samostalni izlazak na izbore zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku - poručio je Miletić dodavši kako je polazna točka za bilo kakve razgovora Istra kao samostalna regija.

Komentari (223)
  • Moze Istra kao samostalna regija, ali brate, onda ne saljite svoje studente u Zagreb i k nama u Rijeku, niti bolesne u nase bolnice. Inace, pozdrav svim mojim prijateljima Istrijanima. Komentar nije usmjeren protiv nikoga, samo zelim prokazati licemjerje ekipe iz IDS-a. Zele samostalno trositi novce koje Istra zaradi, ali im ne smeta sve ostalo sto im ostatak Hrvatske omogucava i daje. ;)

    11. 11. 2015,   14:47
  • SAO Krajina drugi dio.

    11. 11. 2015,   14:43
  • Nedavno pita Miletić zašto Dalmatinci podržavaju crnokošuljaše...da ti kažem nešto Miletiću...1942. godine crnokušuljaši (talijanski fašisti) u suradnji s četnicima upali su u moje misto i pobili gotovo sve žitelje koje su zatekli. Zato nemoj nama Hrvatima dijelit priče o crnim košuljama, ima ih mnogo kod tvoje nacionalne manjine (koja je htjela biti većina u Dalmaciji 1940-ih).

    11. 11. 2015,   14:49