Obavijesti

Promo sadržaj

Podrži Ivorov super tim - promjenimo autizam zajedno

Podrži Ivorov super tim - promjenimo autizam zajedno
2

Moje ime je Nataša. Njegovo ime je Ivor. Kad mu je bilo dvije i po godine, prestao me gledati i pratiti pogledom. Nije mi dao da ga grlim. Nije me čuo kad sam mu pričala. Brata i tatu nije ni zamjećivao

VIDEO

Svu svoju ljubav davao je jedino i samo kotačičima koji se vrte, vrte, vrte. Dijagnosticirali su mu autizam. Bila je to veljača 2013., a meni je u glavi odzvanjao savjet stručnjaka: „Nitko ništa ne zna, morate se truditi kao konj, možda bude bolje, možda ne...“ .

Godinu dana sam bespomoćno lutala, ne znajući kako da mu pomognem. Spasio me - You Tube! Tamo sam pronašla video klip Rauna Kaufmana, prvog korisnika Son Rise programa, koji se sasvim oporavio od autizma. Gledala sam taj video na desetke puta. I odlučila sam poslušati stručnjake. Nakon dva treninga Son Rise programa u Portugalu, vratila sam se kući i krenula se “truditi kao konj”. Pronašla sam divne mlade ljude koji su mi bili voljni pomoći poticati Ivorov razvoj.

Rezultati? Ivor je bio sasvim neverbalan, a danas umije reći: „Ja volim palačinke. Ja ću praviti palačinke.“ Ivor nas, nakon što je dobio autizam, nije gledao u oči. Danas to čini i poziva na igru. Ivor nije dopuštao fizički kontakt, a danas mi se srce rastopi svaki puta kad mi kaže: „Oće pusu. Ti si moj Zvrkica.“ Ivor danas grli svakog volontera na odlasku, a kada dođu, vodi ih za ruku uz riječi: „Idemo se igrati.“ 

Za razliku od Rauna, Son Rise Ivora nije (još) sasvim izvukao – na pola puta smo, ali je Ivoru omogućio da živi bliže ovom, mome svijetu. Da mi može dati do znanja da me vidi i čuje. I da zna da ga volim ja, i njegov brat, i tata, i cijela obitelj. I njegovi volonteri.

Razmišljajući o izazovima koje nam donosi vrijeme za školu i nagradama koje je meni i Ivoru donio Son Rise program, odlučila sam da je odmah najbolje vrijeme da podijelim ne samo svoju priču i svoju muku sa svijetom, već i - vještine koje su mi Ivor, autizam i Son Rise dali.

Osnovala sam centar Progovori autizam – širi ljubav, za podršku obiteljima koje se nose s autizmom. Prvi nam je korak - obrazovanje! Dvije volonterke želimo poslati na obrazovanje i treba nam pomoć. Imamo volje, ljubavi i odlučnosti, a nedostaje nam - kao i svima - novaca!

Ako možeš danas preskočiti jednu kavu, Progovori autizam-širi ljubav, Ivor i ja te molimo da to učiniš za sve obitelji koje se nose s autizmom u Hrvatskoj i uplatiš taj iznos na žiro račun udruge HR9123400091110807477.

Udruga, registrirana u ulici Rebar 129, u Zagrebu, je upisana u Registar pod brojem 04581059, OIB je: 97186822520, a swift: PBZGHR2X.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.