Obavijesti

News

Komentari 5

'Poduzetnici su nam donijeli 1 posto rasta kroz investicije'

'Poduzetnici su nam donijeli 1 posto rasta kroz investicije'
1

Činjenica je da su investicije iznijele ovaj gospodarski rast, prvenstveno infrastrukturne, ali kumulativni efekt koji se dogodio na nivou 3,9% bez realnog poduzetničkog sektora ne bi bio moguć, rekao je Darko Horvat

VIDEO

Sustavno se zatomljuje, ali hrvatsko poduzetništvo u ovom trenutku investira 10,5 milijardi kuna. To je doprinos gospodarskom rastu od preko 1 postotni bod. Sustavno zapostavljati investicije u privatnom sektoru u realno-poduzetničkom sektoru mislim da nije dobro. Činjenica je da su investicije iznijele ovaj gospodarski rast, prvenstveno infrastrukturne, ali kumulativni efekt koji se dogodio na nivou 3,9% bez realnog poduzetničkog sektora ne bi bio moguć, rekao je u Otvorenom ministar Darko Horvat na pitanje oko toga je li ga iznenadio rast BDP-a od 3,9 posto.

Na pitanje oko temelja na kojima raste gospodarstvo, Branko Grčić je rekao kako proteklih nekoliko godina rastemo bolje nego prije.

-  Znate da je prije bilo  ogromno zaduživanje i pretežito investiranje u nekakvu infrastrukturu, manje u industriju, poduzetnički sektore i ta struktura investicija nije bila zadovoljavajuća - rekao je i dodao da bi volio da se nastavi ovaj trend. Kaže i da je start u korištenju EU fondova loš. 

-  U pet godina je apsorbirano svega 16-17% ukupnih sredstava, no ja sam siguran da će u idućih 4,5 godine, koliko još imamo za korištenje sredstva, doći sigurno do povećanja korištenja fondova. Sad je samo pitanje koliko će se povećati - rekao je Grčić. Ispravio ga je Zvonimir Savić iz HGK koji je rekao kako je Hrvatska krajem travnja dosegnula isplate 2,37 milijardi eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tijekom mandata ove Vlade to je poraslo 712%. U BDP-u je to 22% kad je riječ o isplatama. Kad govorimo o ugovorenim sredstvima, dakle isplate koje će tek doći, postotak je na 67% dakle 7,3 milijardi eura je iznos ugovorenoga. Plan ministarstva regionalnog razvoja je 85% ugovorenosti do kraja ove godine i to je izuzetno dobra i ubrzana dinamika - rekao je Savić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.