Obavijesti

News

Komentari 88

'Podvezala sam jajnike. Bojala sam se da ću roditi čudovište'

'Podvezala sam jajnike. Bojala sam se da ću roditi čudovište'
1

Bettina Göring, pranećakinja osnivača Gestapa, kaže da su se i ona i njezin brat odlučili na sterilizaciju: 'Izgledam kao on, oči, jagodice, profil. Sličim mu više nego rođena kći...'

VIDEO

Bettina Göring, pranećakinja Hermanna Göringa, osnivača Gestapa, rekla je kako su se ona i njezin brat odlučili na sterilizaciju.

- Podvezala sam jajnike kada sam imala 30 godina jer sam se bojala da ću roditi čudovište. Izgledam kao on, oči, jagodice, profil... Sličim mu više nego rođena kći - rekla je Bettina za potrebe snimanja dokumentarnog filma "Moja obitelj, nacisti i ja" koji govori o zaboravljenoj djeci Trećeg Reicha čiji su roditelji ili rođaci bili odgovorni za neke od najvećih zločina 20. stoljeća.

Bettina danas ima 60 godina, živi u Santa Feu u Meksiku i bavi se alternativnom medicinom.

Katrin Himmler: Jednoga dana ću sinu reći istinu

Katrin Himmler, pranećakinja Heinricha Himmlera, šefa SS-a, udana je za izraelskog Židova i kaže kako će jednog dana njihovom sinu reći istinu o njegovom rođaku Heinrichu. 

- Ne vjerujem da sam naslijedila njegovu zloću, no živim s njegovim imenom. Kada sam imala 11 godina na televiziji je bila serija koja je prikazivala holokaust u Njemačkoj. Sjedila sam na stolu i plakala jer se ime Himmler stalno ponavljalo. Shvatila sam da je on bio jedan od najgorih masovnih ubojica modernog vremena, ali ja za to nisam odgovorna - kaže Katrin.

U dokumnetarcu se pojavljuje i Monika Hertwig, kći Amona Goetha, zapovjednika nacističkog logira smrti, te Niklas Frank, sin Hansa Franka, Hitlerovog zloglasnog guvernera okupirane Poljske.  

'Svi oni proživljavaju holokaust svakodnevno'

Redatelj filma Izraelac Chanoch Zeevi rekao je kako je fascinantna sličnost između emocija djece ljudi koji su počinili holokaust i žrtava. 

- Svi oni proživljavaju holokaust svakodnevno i ne mogu normalno živjeti - kaže Zeevi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u