Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Podvodili sedam djevojaka, a usluge naplaćivali do 500 eura

None Foto: Reuters

Uhićeno je četvero ljudi, dvije žene i dva muškarca, koje se sumnjiči za podvođenje najmanje sedam djevojka u dobi od 22 do 43 godine. Usluge su oglašavali na webu

Splitska policija prijavila je dvije žene i dva muškarca zbog prostitucije. Sumnja se da su 29-godišnjakinja iz Varaždina, 31-godišnjakinja iz Zaprešića te 30-godišnjak iz Šibenika i 42-godišnjak iz Jastrebarskog počinili više kaznenih djela na štetu sedam žena u dobi od 22 do 43 godine, sa splitskog, zagrebačkog, karlovačkog i osječkog područja. 

Varaždinka je u rujnu 2012. na internetu izradila stranicu na koju je postavila fotografije djevojaka, navodeći vrste i cijene pružanja seksualnih usluga te kontakt broj mobitela na koji je primala pozive klijenata. Nakon poziva klijenata kontaktirala je djevojke određujući im vrijeme i mjesto pružanja seksualnih usluga te cijenu, koja se najčešće kretala oko 150 eura, ali za pojedine djevojke i 500 eura po satu, piše Večernji list.

Jedno takvo djelo počinila je zajedno s 42-godišnjakom iz Jastrebarskog kada su organizirali pružanje seksualnih usluga jedne djevojke zainteresiranom klijentu. Osumnjičena 31-godišnjakinja iz Zaprešića i 30-godišnjak iz Šibenika su pomagali 29-godišnjakinji, primajući pozive klijenata i prevozeći djevojake na dogovorene lokacije na kojima su pružale seksualne usluge. Osim pomaganja, dva su djela počinili i samostalno.

Od zarađenog novca, osumnjičenici su za sebe uzimali oko 30 posto od ukupnog iznosa. Policija ih je privela, a protiv njih su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu.

Komentari (73)
  • 500 Eura ? Pa kaj te imaju zlatnu ili dijamantnu pi.ku ?

    27. 3. 2013,   15:43
  • Da bar daju na rate

    27. 3. 2013,   15:10
  • U Njemačkoj , Češkoj , Nizozemskoj , ..... prostitucija je dozvoljena , samo je pod kontrolom . Kod nas je to ne siva nego crna zona , a najviše profitiraju podvoditelji dok djevojkama u pravilu ostaje nekih 30ak % od pružanja usluga . Jednostavnije bi bilo da se prostitucija legalizira , procvjetalo bi ministarstvo Obrta , imali bi dosta novih članova :))))

    27. 3. 2013,   15:12