Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokosila je studenticu: Pijanoj vozačici još 3 mjeseca pritvora

None Foto:

Gotovac Soldić uhićena je nekoliko sati kasnije, tad joj je izmjereno 1,1 promil alkohola u krvi, a policajce koji su je pronašli odmah je pitala “tko mi je ukrao auto?

Ivani Teni Gotovac Soldić (39) produljen je pritvor na tri mjeseca odlukom Ljiljana Stipišić, sutkinje istrage splitskog Županijskog suda. U zatvoru na Bilicama ostaje zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela. Protiv nje se vodi istraga zbog strašne prometne nesreće koja se dogodila 23. listopada 2018. godine u središtu Splita. 

USMRTILA STUDENTICU Pijana HAC-ovka dobila otkaz jer je još u istražnom zatvoru

U večernjim satima, oko 21,25 sati žena za volanom Audija A3 sedan splitskih registracija projurila je kroz križanje na Poljičkoj cesti, udarivši 19-godišnju Mariju Ćorić, studenticu iz Čapljine. Nesretna djevojka koja je prelazila pješački prijelaz dok je bilo zeleno svjetlo na semaforu, preminula je na mjestu nesreće, dok je Audi odjurio dalje niti ne usporivši.

NOVI DETALJI UŽASA U SPLITU Pregazila je studenticu: Pijana Ivana se utrkivala s taksistom?

Gotovac Soldić uhićena je nekoliko sati kasnije, tad joj je izmjereno 1,1 promil alkohola u krvi, a policajce koji su je pronašli odmah je pitala “tko mi je ukrao auto?”. Kasnije se tijekom istrage branila šutnjom. Također se utvrdilo kako je bivša djelatnica HAC-a i sindikalna predstavnica već imala problema zbog alkohola u prometu, policija je nekoliko puta kažnjavala zbog takve vrste prekršaja. 

Inače, cijeli slučaj od 4. siječnja (kada su nastupila izmjene Kaznenog zakona) vodi Županijsko državno odvjetništvo.

JOŠ NAJMANJE DVA MJESECA Pijana vozačica koja je pogazila studenticu ostaje još u pritvoru

Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom od toga datuma se može izreći maksimalna kazna od 15 godina zatvora! Zbog toga je ovaj slučaj prešao iz nadležnosti općinskog tužiteljstva na ŽDO.

Čisto pravna promjena je iznimno bitna iz jednog razloga – da je predmet Gotovac Soldić ostao kod općinskih tužitelja, danas bi osumnjičena po sili zakona morala izaći na slobodu. Pritvor joj se ne bi mogao produljiti na više od tri mjeseca, koliko je ona i provela iza rešetaka. Sada je taj rok šest mjeseci, a u tom periodu se očekuje podizanje optužnice. Izmjene ne utječu na Gotovac Soldić što se tiče sankcije. Pred sud će po “starom” KZ-u, što znači da može biti osuđena na zatvorsku kaznu od tri do 12 godina.

Komentari (84)
  • Počinila je ubojstvo i to vrlo svjesno. Ako znaš da se ideš opit ko stoka, onda se ne nose ključevi vozila. To je isto kao da nosiš pištolj

    24. 1. 2019,   12:55
  • Maksimalna kazna!

    24. 1. 2019,   12:47
  • Nije je pregazila nego nego je ubila i trebala je već počet gulit za ubojstvo

    24. 1. 2019,   13:25