Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poginula padobranka: Voditelj skokova dobio uvjetnu kaznu

None Foto: Žarko Bašić/PIXSELL 2

Općinsko DORH odustalo je od progona kontrolora leta Dragutina Holetića koji je na prethodnom suđenju nepravomoćno osuđen zajedno s Radeckim na istu kaznu

Voditelj padobranskih skokova Zvonimir Radecki nepravomoćno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na osam mjeseci uvjetno uz trogodišnji rok kušnje zbog smrti padobranke Deane Skender (22). Ona je 3. listopada 2002. godine poginula tijekom svog prvog skoka padobranom sletjevši na rotirajući propeler aviona na aerodromu u Lučkom. 

- Niti jedna kazna ne može biti ekvivalent izgubljenom ljudskom životu, no kazna i nije odmazda prema optuženiku već upozorenje njemu i svima ostalima kako se takve stvari više nikada ne bi događale - poručila je sutkinja Tamara Pleše obrazlažući presudu. 

Općinsko državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona kontrolora leta Dragutina Holetića koji je na prethodnom suđenju nepravomoćno osuđen zajedno s Radeckim na istovjetnu kaznu, osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine. Učinjeno je to nakon vještačenja što je provedeno kao zamjena za rekonstrukciju koju je Županijski sud tražio ukidajući prvu osuđujuću presudu. Vještak je rekao da je upravo voditelj skokova morao od iskakanja do prizemljenja kontrolirati izvršenje zadatka i upozoravati putem radio veze padobrance-učenike.


Komentari (18)
  • 2002. godina ....2015.godina.... bez teksta sam ...

    24. 4. 2015,   19:11
  • Neoprostivo. Ali za sudstvo. Bili krivi ili ne, 13 godina za presudu???? Sramota!

    24. 4. 2015,   19:53
  • nesretan slučaj....splet nesretnih okolnosti napravi čuda.....

    24. 4. 2015,   19:14