Obavijesti

News

Komentari 62

Poginulo 30 ljudi: Armenija i Azerbejdžan opet su u ratu

Poginulo 30 ljudi: Armenija i Azerbejdžan opet su u ratu
3

Rusija i Zapad pozvali su obje strane na mir i prekid sukoba i u subotu navečer činilo se da se stanje stabiliziralo nakon sukoba u kojima su dvije civilne žrtve...

VIDEO

Azerbajdžanske i armenske snage sporadično su razmjenjivale vatru u nedjelju na granici Nagorno Karabaha gdje je u petak i subotu ubijeno 30 osoba u sukobima najsmrtonosnijiima nakon rata iz 1994. godine.

Rusija i Zapad pozvali su obje strane na mir i prekid sukoba i u subotu navečer činilo se da se stanje stabiliziralo nakon sukoba u kojima su dvije civilne žrtve bile među 30 poginulih.

"Armenske snage prekršile su prekid vatre 130 puta ijekom noći ispaljujući vatru iz minobacača" i vatrenog oružja, objavilo je azerbajdžansko ministarstvo obrane. 

"Vatra je iz istodobno otvarana iz smjera Armenije i iz Nagorno Karabaha, područja koje su Armenci okupirali", objavilo je azerbajdžansko ministarstvo obrane i dodalo "Azerbajdžanska vojska odgovorila je". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Armensko ministarstvo obrane objavilo je da su "se borbe nastavile u nedjelju ujutro na jugu" Karabaha i da "Azerbajdžanci pokušavaju napasti, ali su pokušaji odbačeni".

U sukobima koji su počeli noću na subotu i nastavljeni tijekom dana ubijeno je 18 armenskih i 12 azerbajdžanskih civila. Svaka strana navodi da je poginuo i jedan civil. 

To su najteži sukobi između Bakua i Erevana od potpisivanja primirja 1994. kada je okončan rat oko Nagorno Karabaha, azerbajdžanske pokrajine nastanjene uglavnom Armencima, koji je počeo 1988. i u kojem je ubijeno više od 30.000 osoba.

Bez obzira na pokušaje međunarodnih posredovanja, primirje iz 1994. duž linije razgraničenja redovno prekidaju pucnjave između azerbajdžanske i vojske separatista koje podržava Erevan.

Dvije zemlje još nisu potpisale mirovni sporazum o Nagorno Karabahu, za koji međunarodna zajednica i dalje smatra da pripada Azerbajdžanu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a