Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte kako je drski lopov u Dalmaciji prevario blagajnicu

None Foto: čitatelj 24sata 6

Video je snimljen prije dva dana u Dalmaciji. Muškarac je iz ostatka koji mu je blagajnica dala izvukao novčanicu i spremio je u džep. Potom ju je uvjerio da mu je dala premalo. Trgovina je sve prijavila policiji

Kupio je samo jednu stvar i blagajnici je dao krupan novac. Čekao je da mu vrati ostatak. Blagajnica je izbrojila novac i pružila mu snop novčanica, ali čim je maknula pogled, drznik je iz snopa izvukao jednu novčanicu i spremio ju je u džep.

Potom se iščuđavao kako mu je premalo vratila. Blagajnica je provjerila je li koja novčanica možda ispala na pod, a onda je, ne sluteći da se očito radi o iskusnom prevarantu, uzela novac iz blagajne i vratila mu više nego što joj je dao.

POGLEDAJTE VIDEO

Video je snimljen nedavno u trgovini na jugu Dalmacije. Kako su nam potvrdili iz oštećene trgovine, sve su prijavili policiji. No kod ovakvih situacija, kad su štete manje od tisuću kuna, policija ne postupa po službenoj dužnosti.

Sve je više ovakvih prevara, pogotovo prije blagdana. Trgovci se susreću i s organiziranim kradljivcima koji ciljaju robu u vrijednosti do 1000 kuna, jer policija tu po službenoj dužnosti ne postupa, pa kasnije tu robu preprodaju na sivom tržištu, a trgovina za nju uredno plati porez.

Zato je, piše Glas Slavonije, prijedlog Udruženja trgovine i Hrvatske gospodarske komore da se iznos od 1000 kuna potreban za postupanje policije smanji na 50 kuna kako bi se stalo na kraj ovakvim prijevarama.

Foto: čitatelj 24sata

Foto: čitatelj 24sata

Foto: čitatelj 24sata

Foto: čitatelj 24sata

Komentari (197)
  • Zasto ste lopovu zamaglili lice?

    26. 10. 2019,   12:25
  • Lopovu objaviti ime i prezime i adresu a ne magliti mu lice kao da se radi i nečijem petogodišnjem djetetu.

    26. 10. 2019,   12:33
  • nagluplji zakon ikada, znači ja mogu mažnjavat do 1000 kn svako malo...i nikome niš

    26. 10. 2019,   12:28