Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte užas u Podgori: Šire magistralu koja se odronila...

None Foto:

Pukom srećom nitko nije stradao u odronu magistrale u Podgori u srijedu. Tijekom noći na četvrtak bageri su počeli proširivati cestu kako bi se promet koliko-toliko normalizirao. No opasnost od odrona i dalje postoji

Odronjene stijene, propala cesta iznad ponora, bageri koji kopaju brdo kako bi proširili cestu...sve su to vidi na snimkama koje su reporteri 24sata snimili na zapadnom ulazu u Podgoru na Jadranskoj magistrali. Radovi su trajali cijelu noć kako bi se cesta koliko-toliko osposobila za promet. Tijekom jutra očekuje se dolazak delegacije iz Hrvatskih cesta i lokalnih čelnika koji će izvidjeti stanje danas.

Urušeni dio magistrale izgleda užasno. Cesta je nedavno sanirana zbog pukotina, ali ubrzo nakon sanacije magistrala se odronila. Samo pukom srećom nitko nije stradao. Zbog odrona se u srijedu promet neko vrijeme odvijao jednim trakom, a nakon toga je preusmjeren na lokalne ceste. 

HAK je na svojim stranicama izvijestio kako se promet preusmjerava za osobna vozila na: Makarska (DC8) – državnom cestom DC512 – Makarska - Gornji Tučepi – županijskom cestom Ž6198 - Gornja Podgora – Podgora (D8), a za ostala vozila: Makarska (D8) – DC512 - Makarska – Ravča – državnom cestom DC62 – Vrgorac - Mali Prolog - županijskom cestom ŽC6276 – Mali Prolog - Kobiljača – Kula (Eraci) - lokalnom cestom LC69086 – Kula (Eraci) - Karamatići - Rogotin (D8).

POGLEDAJTE VIDEO MAGISTRALE: 

Magistrala kod Podgore: Urušila se cesta, radovi na sanaciji i proširenju ceste trajali cijelu noć Reporterka: Tina Jokić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 9. svibnja 2019.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (5)
  • Tako radi Bandićev holding

    9. 5. 2019,   13:11
  • zovite rojsića,čovik ima znanje u gradnji cesta...šta se uruše nakon njekog vrimena...

    9. 5. 2019,   12:05
  • Užas

    9. 5. 2019,   11:41