Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogodovao Patafti? Uskok traži strože kazne za Čehoka

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Čehok, Patafta, Narcisa Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair nepravomoćnom presudom od srpnja prošle godine proglašeni su krivima

Uskok se žalio na presudu zagrebačkog Županijskog suda u slučaju protiv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i ostalih zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženog Davora Patafte, tražeći strože kazne za osuđene okrivljenike i ukidanje presude u oslobađajućem dijelu.

Čehok, Patafta, Narcisa Huljev i trgovačka društva T7 Vis i Winair nepravomoćnom presudom od srpnja prošle godine proglašeni su krivima, dok su Tomislav Kezelj, Hrvoje Vojvoda i tvrtka T7 Grupa oslobođeni.

OSUDILI GA NA ZATVOR Varaždinski SDP: Tražimo da Čehok sada podnese ostavku

Tom presudom Čehok je osuđen na dvije godine zbog pogodovanja Pataftovim tvrtkama, dok je Patafta zbog poticanja na zlouporabu položaja osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Osim njih na djelomično uvjetnu kaznu od godine i pol osuđena je i članica uprave Pataftinih tvrtki Narcisa Huljev koja će u zatvoru provesti devet mjeseci, a ostatak na uvjetnoj slobodi. Huljev, osim toga, mora platiti i kaznu od 450.000 kuna.

Vrhovnom sudu Uskok je predložio da djelomično ukine presudu u oslobađajućem dijelu te da preinači presudu u dijelu osporenih odluka o kaznama i okrivljenicima izreče strožu kaznu od one na koju su osuđeni prvostupanjskom presudom.

DOBIO DVIJE GODINE Žalit će se i Uskok: Čehok kaže da će dokazati da nema štete

Uskok je žalbu podnio zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, smatrajući da prvostupanjski sud u presudi nije naveo razloge o odlučnim činjenicama te da su razlozi o odlučnim činjenicama potpuno nejasni i u znatnoj mjeri proturječni.

Razlog žalbi su pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje te odluke o kaznama, izvijestio je Uskok.

Zbog te afere Čehok je u srpnju 2014. dao ostavku na gradonačelničku dužnost, iz istražnog zatvora u Remetincu gdje je proveo više od mjesec i pol dana.

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL NEPRAVOMOĆNO Čehoku dvije godine zatvora, Patafti godina i osam mjeseci

Riječ je o optužnici koja je, iz drugog pokušaja, potvrđena u prosincu 2012. nakon što je Uskok detaljnije obrazložio zašto smatra da su se Čehok, varaždinski poduzetnik Patafta i ostali udružili zbog počinjenja kaznenog djela. Optužnica je, međutim, ponovno mijenjana i u svibnju prošle godine kada je Uskok odustao od optužbi za udruživanje, a smanjen je i iznos moguće štete koja se u prvoj optužnici procjenjivala na gotovo 50 milijuna kuna.

Komentari (6)
  • Vu haps z njim,vec je mogao odsluzit pola kazne....

    22. 2. 2019,   21:26
  • Tog čupavca sa nosom zavrezanje baklava koji je slatkoriječiv treba osuditi kaznom koja je za 50 miliona. Nije isto kada nekog koji je maznuo 50 tisuća osudite 5 godina a ovog 50 miliona dvije godine.

    22. 2. 2019,   12:09
  • Nisu nit prvi nit zadnji..Zna se kako nacelnici,gradonacelnici funkcioniraju sa lokalnim obrtima,firmama.Nepisano pravilo.Zacini kume malo tu ponudu da se i ja vidim u njoj :)

    22. 2. 2019,   11:33