Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogubili ubojicu koji je zaklao dvije curice: Zahvalio se Isusu

None Foto:

SAD: Ubojica (41) je osuđen na smrt u saveznoj američkoj državi Alabami. Zajedno sa svojim prijateljem optužen je za ubojstvo četvero ljudi. Dvije su bile maloljetne djevojčice

Savezna američka država Alabama u četvrtak navečer pogubila je 41-godišnjeg Michaela Brandona Samru koji je 1997. godine sa prijateljem ubio četvero ljudi, od kojih dvije djevojčice. Osudili su ga na smrt i proglasili ga mrtvim nakon što je primio tri smrtonosne injekcije u državnom zatvoru Atmoreu.

Samra i njegov prijatelj Mark Duke osuđeni su za ubojstvo Markovog oca, očeve djevojke i njezine dvije kćeri. Dukeovog oca i njegovu djevojku nasmrt su ustrijelili, a djevojčicama su prerezali grkljan. Dokazi ukazuju da je Duke planirao ubojstva. Naime, bio je ljut jer mu otac nije dozvolio da vozi njegov kamionet. 

Prije pogubljenja, u posljednjoj izjavi, Samra je zahvalio Isusu Kristu.

- Želim zahvaliti Isusu za sve što je učinio za mene. Amen! - rekao je Samra prije nego što mu je ubrizgana injekcija smrti.

Obitelji žrtava zahvalila je policiji i zajednici na podršci. Za njih je kako kažu dostignuta pravda.

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Osijek: Osudili ga na 25 godina zatvora zbog ubojstva djevojke

Samra i Duke odmah su bili osuđeni na smrt, no Dukeova kazna je promijenjena jer je imao 16 godina kada je počinio ubojstva. Vrhovni sud je zabranio pogubljenje zatvorenika koji su u vrijeme počinjenog zločina imali manje od 18 godina. Samra je tada imao 19 pa je prema tome osuđen na smrt.

Predao je zahtjev za odgodu izvršenja smrtne kazne. Izjavio je kako snosi manju odgovornost za ubojstva od Dukea. Zahtjev mu je na koncu odbijen.

Sudski dokumenti pokazuju da je Duke usmrtio svog oca pucnjem u glavu, a njegov prijatelj Samra je ustrijelio očevu djevojku. Preživjela je pucanj i pobjegla u kupaonicu. Našao ju je usmrtio drugim hicem. Duke je nožem prerezao grkljan njenoj 6-godišnjoj kćeri, a Samra sedmogodišnjoj.

Komentari (16)
  • Eto tako,jedan sljam manje! Sljedeci!

    17. 5. 2019,   14:57
  • Da si to kod nas napravio sad bi bio slobodan

    17. 5. 2019,   15:10
  • E tako se to radi

    17. 5. 2019,   14:43