Obavijesti

News

Komentari 14

Pogubit će ga nakon 40 godina: Htio se zamijeniti s blizancem

Carey Dean Moore ubio je dvojicu taksista, a u trenutku kada je i njegov brat bio u zatvoru, zamijenili su odjeću tako da je Carey mogao odraditi preostalu kaznu i biti na slobodi, a njegov brat osuđen na smrt

VIDEO

Carey Dean Moore (60) će u utorak biti smaknut smrtonosnom injekcijom, 34 godine nakon što su se on i njegov brat blizanac zamijenili u zatvoru u kojem su bili zbog pljačke i ubojstva. 

David, Careyjev brat, gledat će smaknuće. 

- Neće biti lako, ali Dean me želi vidjeti tamo, pa nemam baš puno izbora - rekao je David za Metro.uk

David i Carey zamijenili su 'uloge' 1984. godine, pet godina nakon što je Carey ubio dva taksista u Omahi. Bili su u privatnoj prostoriji i tamo su zamijenili odjeću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Carey je tad otišao u glavni zatvor u kojem mu je brat služio kaznu. Htjeli su da odsluži još vrijeme koje je ostalo, a zatim osjeti i slobodu. David je čekao bratovu smrtnu kaznu koja je bila odgođena ranije. 

No, varka nije dugo potrajala. Nadzornik u kuhinji primijetio je da se 'Carey' ne ponaša kao inače i to je prijavio zaštitarima. 

Carey čeka na smrtnu kaznu već 40 godina, a ususret pogubljenju, na društvenim je mrežama sin jednog od taksiste objavio status. 

- Pogubljenje nije lijepa stvar i siguran sam da će njegova obitelj patiti zbog toga, ali oni su imali 40 godina da se pripreme na to, 40 godina da se zbliže, 40 godina da dijele stvari, 40 godina je puno vremena. Ubojica je omogućio meni samo 13 godina s mojim tatom. Radije bih dao 20 godina života za 40 godina s mojim ocem - napisao je sin ubijenog taksista. 

Ukoliko Carey doista bude smaknut, bit će to prvo smaknuće u Nebraski u više od 20 godina. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag