Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pohvalili policajca: Sam ugasio požar koji je zaprijetio kućama

None Foto: Pixabay

Mještani naselja ugroženih požarom prepoznali su nesebično angažiranje i hrabrost policajca Josipa Šiška, o čemu su, sa zahvalnošću, obavijestili i njegove nadređene

Stanovnici naselja Staro Selo i Trnjani na sisačkom području pismeno su sisačko-mioslavačkoj Policijskoj pohvalili policajca Josipa Šiška koji se izložio opasnosti kako bi ugasio požar koji im je zaprijetio u nedjelju poslijepodne.

Požar se dogodio u nedjelju, 3. ožujka u poslijepodnevnim satima, na otvorenom prostoru, ali je ubrzo zaprijetio obližnjim kućama. Na požarištu se tada našao sisački policajac Josip Šiško koji je zamijetio kako se vatra na 20-ak metara približila napuštenim kućama.

 Kako su se vatrogasci na drugoj strani mjesta borili s većim požarom, on je samoinicijativno počeo gasiti požar

Split: Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno Å¡irenje požara na TTTS-u PALJENJE KOROVA U Sisačko-moslavačkoj županiji u jednom danu 13 požara

Od vatrogasaca je tražio metlanicu za gašenje požara i sam je, uz pomoć dvoje-troje mještana vatru i ugasio, izlažući se pri tome neposrednoj opasnosti.

Josip Šiško, kako je priopćeno iz PU sisačko-moslavačke, policajac je s nešto više od 11 godina službe, a rukovoditelji za njega imaju samo riječi hvale i kažu da se radi o posebno savjesnom i odgovornom policajcu, koji može biti pravi primjer drugim kolegama.

MUP UPOZORAVA U danu čak 294 požara zbog paljenja korova, jedan poginuli

Ističu da ima i položeni ispit za ispitanog vatrogasca, slijedom kojega se može angažirati i pri gašenju požara te spašavanju ljudi u rizičnim situacijama.

Očito su i mještani ugroženih naselja prepoznali njegovo nesebično angažiranje i hrabrost, o čemu su, sa zahvalnošću, obavijestili i njegove nadređene. 

Tema: Hrvatska

Komentari (1)
  • Hahaha....Od vatrogasaca je tražio metlanicu za gašenje požara i sam je, uz pomoć dvoje-troje mještana vatru i ugasio...hahaha....

    7. 3. 2019,   13:31