Obavijesti

News

Komentari 27

Pokazivao mu penis i tražio da ga zadovolji: Sud ga oslobodio

Odlučeno je kako optuženik nije kriv, a osim izjava svjedoka, razlozi takve odluke su činjenica da ima djecu, iz čega je očito da mu je seksualna orijentacija usmjerena prema ženskom spolu...

VIDEO

Na Županijskom sudu u Splitu potvrđena je presuda kojom je 32-godišnji zatvorenik I.B. oslobođen optužbe za nametljivo ponašanje jer je u Kaznionici u Glini u više navrata pokazivao ukrućeno spolovilo drugom zatvoreniku.

Nakon glavne rasprave na Općinskom sudu u Sisku odlučeno je kako optuženik I.B. nije kriv, a osim izjava svjedoka, razlozi takve odluke su činjenica da ima djecu, iz čega je očito da mu je seksualna orijentacija usmjerena prema ženskom spolu, te da sud ne može vjerovati kako je takvo zlostavljanje moguće u jednom sustavu kao što je kaznionica. Na takvu odluku žalilo se Općinsko državno odvjetništvo Sisak, ali je žalba odbijena i prvostupanjska presuda je potvrđena u cijelosti, piše Slobodna Dalmacija.

Prema optužnici, 32-godišnjak je tijekom četiri mjeseca 2013. godine, ispred drugih osoba, u više navrata skidao hlače i pokazivao ukrućeno spolovilo zatvoreniku T.N. Pritom mu je govorio "Puši mi k...., j.... bih te!" i pozivao ga na spolni odnos, stoji u optužnom aktu, što T.N. nije htio i zbog čega je bio uznemiren i bilo mu je neugodno pred drugim osobama u kaznionici.

Takvim ponašanjem I.B. je, prema tužiteljstvu, počinio kazneno djelo nametljivog ponašanja.

Na glavnoj raspravi početkom 2017. godine na sudu u Sisku, I.B. je izjavio kako se ne osjeća krivim.

– Nisam ni poznavao T.N. prije dolaska u zatvor, a upoznao sam ga kada sam raspoređen na radni odjel. Nismo bili ni u istim sobama, a kada boravimo u radnim sobama, prisutno je više zatvorenika i čuva nas zatvorski čuvar pa nema teoretske šanse da bih se skidao pred njim i pokazivao spolovilo. Nemam nikakvih seksualnih sklonosti prema osobama istog spola, nisam p*der. Živim sa ženskom osobom s kojom očekujem dijete, a prije toga sam živio s drugom partnericom. Jednom zgodom sam došao u sukob s T.N. te sam ga udario šalicom. Imao sam stegovni postupak i bio sam u samici zbog toga – kazao je optuženi u svojoj obrani.

Na sudu je svjedočio i T.N., koji je ostao pri onome što je kazao tužiteljstvu.

– Od lipnja 2011. do ožujka 2013. bio sam u Glini, a nedugo nakon mog dolaska smjestili su I.B. u sobu nasuprot moje. Kada bi me vidio, govorio mi je da sam kurva i prostitutka, a tijekom šetnje mi je to i vikao. U lipnju 2013. godine sam prebačen na odjel "Sjever 1", gdje zatvorenici nisu zaključani u sobama te se mogu slobodno kretati. Na tom odjelu bio je smješten i I.B., koji je znao dolaziti u moju sobu, ponovno mi govoriti da sam kurva i prostitutka, a ponekad me pokušavao dirati i uhvatio bi me za stražnjicu. Par puta me promatrao dok sam se tuširao. Na odjelu postoji soba za druženje gdje smo gledali televizor i nekoliko puta je I.B. dolazi do mene, skidao hlače, pokazivao ukrućeno spolovilo i tražio da ga oralno zadovoljim i pozivao me na spolni odnos. Sve se to događalo pred drugim zatvorenicima i meni je bilo neugodno, govorio sam mu da prestane jer ću ga prijaviti – kazao je T.N. sutkinji.

Saslušan je i zatvorenik koji je posvjedočio da je gledao televiziju s T.N. kada je došao I.B. i skinuo hlače i gaćice, a kada su ga upitali što radi, on je kazao: "To je samo zezanje!" Zatvorenik svjedok je tada otišao iz dvorane gdje je I.B. ostao gol s T.N., a što se dalje događalo, on ne zna, a kako se nije htio miješati, nije prijavio incident pravosudnim policajcima. Izjavio je također kako izloženo spolovilo nije bilo ukrućeno dok je on bio prisutan, piše Slobodna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu