Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pokopali' jadransku srdelu: Ona je bila naša hraniteljica

None Foto: Ivo Čagalj/Pixsell 7

Split: Ruža Tomašić kaže kako će stranka HSP dr. Ante Starčević osvojiti tri saborska mandata u 10. izbornoj jedinici te ukupno osam saborskih mandata

HSP dr. Ante Starčević predvođen Ružom Tomašić u petak je simbolično pokopao jadransku srdelu. Prije toga su joj odali počast pogrebnom povorkom od splitskog HNK do uvale Matejuške. 

- Srdela je bila hraniteljica. Što ćemo ostaviti našoj djeci? Skoro i nema ribe u Jadranu. Pa evo i škarpina je postala egzotična. Naša djeca će, ako se ovako nastavi izlovljavanje, gledati ribu samo na slikama. Vlada mora imati eksperte koji će odlučiti koliko ribe i u koje doba se smije izloviti - rekla je Tomašić.

Kaže i kako gubimo 300 milijuna eura godišnje zbog ribe koju Talijani izlovljavaju u našim teritorijalnim vodama te je pozvala USKOK da provjeri da li je ZERP prodan kao i INA kako bi se pogodovalo krupnom kapitalu. Dodala je i 'kako nitko se može gaziti po vama, ako se ne prostrete' i tako se osvrnula na odluke Vlade. Ministar poljoprivrede, kaže Tomašić, ne može se brinuti o ribarima, zato bi oni za ribarstvo osnovali posebno ministarstvo. Izjavila i kako je ona s godinama sve siromašnija.

- Ja sam iz Kanade došla s nekim kapitalom, ali imam ga sve manje. Ne kažem da se trebam bogatiti, ali kad daš malo ovdje, malo onome, malo ovome, novac se naprosto istopi – govori Tomašić. 

Uvjerena je kako će njezina stranka osvojiti tri saborska mandata u 10. izbornoj jedinici, a koliko je sigurna u to dokazuje i njezina oklada s kolegom Denisom Bevandom. Kladili su se u 10.000 eura. Vjeruje i kako će ukupno osvojiti osam saborskih mandata

Komentari (15)
  • Svaka čast onoj inteligentnoj, odlučnoj i hrabroj ženi bez dlake na jeziku!! Ruža bi trebala biti predsjednica države, onda bi EU prestao zaje..ti Hrvatsku...Sa takvima treba oštro i odlučno, a ne mlako i popustljivo.

    30. 9. 2011,   12:46
  • Da, svi su zabrinuti za državu i narod dok se ne uvale u Saborsku fotelju a onda svaki mjesec legne 20-30 tisuća+sve ostalo i tko da se onda zamara i rješava probleme ? Može li Saborskim zastupnica osnovica od 2,5 tisuće kuna+50 kn za prisustvovanje po sjednici+10 za javljanje za riječ -100 kn za spavanje i rješavanje križaljki pa da vidimo hoće li raditi nešto konkretno ?!

    30. 9. 2011,   12:21
  • ....koliki ja moram biti debil da povjerujem da se ovi lopovski političari hrane srdelom...prije će biti zubatac,brancin ili jastog uz birani šampanjac...opet rade idiote od nas birača od kojih se neki i ne mogu hraniti niti srdelom....rađe nek pokopaju sebe da ih više ne gledamo.....

    30. 9. 2011,   12:21