Obavijesti

News

Komentari 17

Pokopali su ubijenog policajca: 'Moj sin je heroj, ponosna sam'

Pokopali su ubijenog policajca: 'Moj sin je heroj, ponosna sam'
8

Mahir Begić (48) ubijen je u subotu kod poligona za policijsku obuku u Tarčinu i to istim oružjem kao i Saud Sultanić. Ubojicu Edina Gačića trenutno traži 1200 policajaca, a raspisali su i nagradu

VIDEO

Policajac Mahir Begić kojega je prošle subote u okolici Sarajeva ustrijelio višestruki ubojica Edin Gačić pokopan je u utorak a njegove su kolege na komemoraciji prije toga poručile kako neće posustati sve dok ne pronađu počinitelja tog zločina za kojim je u tijeku potraga bez presedana u Bosni i Hercegovini.

Pokretanje videa...

01:02

- Hvala svima koji su nas se sjetili i koji su nas posjetili. Mahir je bio velika poštenjačina. Ponosna sam majka i ponosna sam na njegove kolege, na njihovu uniformu, što je časno nose i da vas Allah nagradi. Hvala vam puno, rekla je drhtavim glasom Hasana Begić, majka ubijenog policajca koja je skupila snage i obratila se prisutnima.

'Da, ubio je majku i njezinog ljubavnika, ali ovo me šokiralo'
'Da, ubio je majku i njezinog ljubavnika, ali ovo me šokiralo'

Na komemoraciji u sarajevskom Domu policije bili su visoki državni dužnosnici poput predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra sigurnosti Dragana Mektića te brojne Begićeve kolege i prijatelji.

Sarajevo: Komemoracija za ubijenog policajca Mahira Begića

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara je kazao da je teško u ovakvim situacijama naći prave riječi.

- Bio je uzoran policajac i, što je najvažnije od svega, bio je dobar čovjek. Bio je predan poslu sve do tragičnog dana. Koliko je volio svoj posao, govori činjenica da je za rad svih ovih godina dobivao najviše ocjene - rekao je Čampara.
 

Zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman je rekao da je Mahira ubio čovjek kojem život nije vrijedan.

- Ta noć bila je mučna, isto kao noć kada su ubijeni Adis i Davor. Ovim putem izražavam duboku sućut obitelji. Mahir je bio i ostat će čovjek vrijedan divljenja, policajac kojeg ćemo pamtiti po zalaganju. Volio je i šaliti se, pamtit ćemo njegove viceve. Uvijek je pomagao nesebično. Dugo sam radio s njim i bio je ljudska gromada i ljudina. Nažalost, Mahira više nema, ostajemo mi, kolege, obitelj, prijatelji i mi ćemo pričati o njemu, kazao je Korman.

Za svirepim ubojicom raspisali nagradu od gotovo 190.000 kn
Za svirepim ubojicom raspisali nagradu od gotovo 190.000 kn

Mahir Begić (48) ubijen je u subotu kod poligona za policijsku obuku u mjestu Tarčin južno od Sarajeva. Očevidom je utvrđeno kako je ustrijeljen s tri metka u prsa i jednim u glavu a analiza je pokazala kako je ubojstvo počinjeno istim oružjem kojim je pet dana prije toga kod Konjica ustrijeljen Saud Sultanić, žrtva Edina Gačića.

Begić je u trenutku kada je ubijen bio angažiran na straži, a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskom mjestu.

U potrazi za ubojicom Gačićem trenutačno je angažirano oko tisuću i dvjesto policajaca, a vlada Sarajevske županije je ranije tijekom dana raspisala i novčanu nagradu od 25,5 tisuća eura za svaku informaciju koja bi osigurala njegovo pronalaženje i uhićenje.

Lov na ubojicu: Gačić je bio u jedinici koja je mučila Hrvate
Lov na ubojicu: Gačić je bio u jedinici koja je mučila Hrvate

Središte potrage je trenutačno na području južno od Sarajeva prema Konjicu. 

Ministar sigurnosti Mektić ocijenio je u utorak kako u ovakvim okolnostima potragu bitno otežava činjenica da su policijske agencije u BiH podijeljene administrativnim granicama što priječi njihovu učinkovitost.

"Na žalost u ovom zločinu veliki udio ima i država. Nisu uspostavljeni potrebni mehanizmi (suradnje) i problem je naša podijeljenost", kazao je Mektić novinarima nakon komemoracije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a