Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokopali su djevojku koju je hicem iz pištolja ubio dečko

None Foto: Pixsell/Privatni album

Policija je naredila vještačenje njihovih mobitela da vidi je li u njihovim porukama bilo svađa ili prijetnji. Slučaj se vodi kao ubojstvo, ali ovisno o istrazi može biti okvalificiran i kao ubojstvo iz nehaja

Brunu B. (24) koji je u noći na utorak ubio svoju djevojku Anicu Ć. (22) određen je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Obzirom da su svjedoci samo njegovi roditelji, uskoro bi mogao biti pušten da se brani sa slobode. A nesretna djevojka pokopana je na mjesnom groblju u Kaštel Gomilici, i to zbog tragičnog događaja kakav se ne pamti...

Da podsjetimo, Bruno i Anica bili su u ljubavnoj vezi, a Anica ga je došla posjetiti u ponedjeljak navečer u stanu u Slavonskoj ulici gdje je živio s roditeljima.

Odjevena za izlazak i još u jakni ušla je u njegovu sobu, a Bruno joj je odmah poželio pokazati pištolj marke "Luger" koji je nedavno nabavio. Njegovi roditelji nisu ni znali da ima pištolj i mirno su u dnevnom boravku gledali televizijski program. 
Prema Brunovom iskazu, pištolj je iznenada opalio i metak je pogodio nesretnu Anicu u prsa.

Bruno i njegov otac odmah su je odnijeli u auto i odvezli u bolnicu, ali ozljeda je bila preteška i nije joj bilo spasa.
Svjedoci njihovog dolaska u bolnicu kažu kako je Bruno bio potpuno izvan sebe pa mu je osoblje dalo i sredstva za smirenje. Policajci koji su uskoro došli u bolnicu, zatekli su ga u stanju teškog šoka...

Bruno je u prošlosti pohađao policijsku obuku ali je po svemu sudeći nije dovršio, a nije imao ni dozvolu za nošenje oružja. 
Prema pričama poznanika i susjeda, planirao se zaposliti u policiji ili kao zaštitar, pa je vjerojatno zato i nabavio pištolj.
Isto tako, susjedi kažu da je Bruno bio normalan i pristojan mladić, te da su u ljubavnoj vezi i Anica i on bili jako sretni. Policija je ipak naložila vještačenje njihovih mobitela kako bi se doznalo da li je u njihovim porukama bilo svađa ili prijetnji.
Za sada se slučaj vodi kao ubojstvo, ali ovisno o istrazi može biti okvalificirano kao ubojjstvo iz nehaja. Za prvi slučaj predviđena je zatvorska kazna od pet do 15 godina, a za drugi od šest mjeseci do pet godina.


Kako god bilo, zbog mladenačke neopreznosti ili bahaćenja s novom "igračkom", jedan život je ugašen, a drugi uništen...
 

 

Komentari (123)
  • "Planirao se zaposlit u policiji ili kao zastitar pa je zato nabavio pistolj". Kakvo je to retardirano objasnjenje za nabavku vatrenog oruzja ? Kaj bi bilo da je htio bit vojni pilot ? Bi si mig-a dofurao pred zgradu ?

    30. 11. 2016,   22:54
  • Nabavio pistolj jer je mislio da ce dobiti posao u muriji. Ova prica smrdi gore od krepane ribe. U MUP-u a i kod bilo koje zastitarske kuce dobijes gan samo ako si psihicki stabilan i nakon kilu testova i obuka koje moras proci

    30. 11. 2016,   21:22
  • Ovo je tragedija sto se dogodilo, unistene su 2 obitelji, pogotovo obitelj Anice. Ovom momku je isto zivot gotov ako je istina da nije htio pucati u nju. Nikakva obdukcija niti sud nece obitelji vratiti Anicu, nece im nista umanjiti tugu. Moja sucut obitelji, Anice pocivala u miru Bozjem.

    30. 11. 2016,   21:15