Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokosio curicu: Vozač (73) išao prebrzo, a na zebri nije usporio

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 3

Tri curice su prelazile preko zebre. Dvije su prešle, a treću je pokupio auto i vukao ju je desetak metara. Curica je na Rebru, a ide tu u školu, svaki dan tu prolazi - rekla nam je šokirana stanovnica...

Vozač Mercedesa B. K. (73) udario je sinoć oko 19.20 sati  prednjim dijelom automobila djevojčicu na pješačkom prijelazu u zagrebačkoj Dubravi. Kako neslužbeno doznajemo, zbog neprilagođene brzine nije se uspio na vrijeme zaustaviti pred zebrom na križanju u Ulici Mate Lovraka. 

Djevojčica je prevezena u KBC Zagreb.

- Tri curice su prelazile preko zebre. Dvije su prešle, a treću je pokupio auto i vukao ju je desetak metara. Curica je na Rebru, a ide tu u školu, svaki dan tu prolazi - rekla nam je šokirana stanovnica Gornje Dubrave.

Učenice su se družile na školskom igralištu koje je udaljeno od ceste dovoljno da bude sigurno, no Ulica Mate Lovraka koju su prelazile, iako zbog brojnog zelenila djeluje mirno, zapravo je, kažu stanovnici, vrlo opasna.

- Tu su vam stalno nesreće. Vi stanete na zebru, pusti vas auto, a onaj iza ga zaobiđe. Ulica je mračna, ljudi se naganjaju, a djeca ovdje stalno prolaze. Ulica je duga i ravna, zalete se i ne razmišljaju - kaže nam sugovornica te dodaje kako se svakome može dogoditi nezgoda, no da su u toj ulici prečeste. 

'Tu se voze trke, jako je nesigurno'

Vozač je, kaže, stariji, a pješački je prijelaz odmah pokraj žbunja koje možda blokira jasan pogled na cestu, ili makar zebru. Ležećih ima, ali smatra da bi stupići koji se vide u mraku bili korisniji. 

- Kad bi vi znali kako se tu natjeravaju, kako tu voze. Ovo je sad slučajno stariji vozač, a tu se uglavnom voze s tako nabrijanim autima, po Dubravi s 200 kilometara na sat, utrkuju se. Užasno je nesigurno, dao Bog da dijete preživi - kaže žena koja živi u blizini.

Prije dvadeset godina je nekoliko metara dalje djevojčicu udario auto. Preživjela je, ali je ostala invalid. Svi stanari, tvrde sugovornice, već godinama apeliraju da se ta cesta bolje osvijetli i da se osigura.

 

Komentari (150)
  • policija postavi radar na nekoj potpuno bezveznoj lokaciji samo da pokasira novac a tu di bi stvarno trebala dežurati nema je ni za lijek...a nikad više policije nego danas...pitanje je samo dokle ce se jos ponasati kao da oni nas placaju a ne suprotno...a znaju kukati o losim uvjetima i malim placama (šta bi bila istina kad bi oni savjesno odrađivali svoj posao )...da je tu bio policajac vozaci bi sigurno i tekako usporili...u Sloveniji sam cak vidio trik da ostave prazan auto ns mjestima di je interes da se brzina smanji...i mogu rec da to uspjeva...ovima je i to tesko...

    7. 9. 2018,   10:53
  • ja se tamo vozim 40, lezeci su ekstremno visoki i po meni ilegalni. redovito me na lezecem preticu ljudi. to vam je kultura . voze se svi redom kao da zure negdje. non stop. katastrofa

    7. 9. 2018,   10:58
  • Užas!!!!!!!

    7. 9. 2018,   10:43