Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pokušali smo kontaktirati FBI, imali smo neke informacije...'

None Foto: Andrew Harnik/DPA/PIXSELL

FBI je već razgovarao s Judgeom koji se takvog slučaja ne sjeća kao i još tri osobe s informacijama o optužbama koje je iznijela Ford te druga žena Deborah Ramirez...

Nekoliko osoba s informacijama koje se odnose na optužbe protiv kandidata za američki Vrhovni sud Bretta Kavanaugha za spolno zlostavljanje kazalo je kako je neuspješno pokušavalo razgovarati s FBI-jem koji bi trebao ovoga tjedna dovršiti istragu protiv suca.

Američki predsjednik Donald Trump, koji je pod političkim pritiskom zbog svoga kandidata, naložio je da FBI istraži suca nakon prošlotjednog saslušanja u Senatu na kojemu je sveučilišna profesorica Christine Blasey Ford opisala seksualni napad kojemu je 1982. na srednjoškolskoj zabavi bila izložena i u kojemu su, po njezinim tvrdnjama, sudjelovali Kavanaugh i njegov prijatelj Mark Judge.

Trump-Putin summit in Helsinki OPTUŽBE ZA SILOVANJE Trump naredio istragu protiv Kavanaugha: 'Riješite to brzo'

Bijela kuća je dala FBI-ju rok za istragu do petka.

Kavanaugh niječe optužbe za spolno zlostavljanje.

FBI je već razgovarao s Judgeom koji se takvog slučaja ne sjeća kao i još tri osobe s informacijama o optužbama koje je iznijela Ford te druga žena Deborah Ramirez.

Supreme Court nominee Brett Kavanaugh testifies before the Senate Judiciary... TRUMPOV KANDIDAT ZA SUD Unatoč optužbi za silovanje: Senat je podržao Kavanaugha

Ramirez tvrdi da je Kavanaugh pred njom ogolio svoje genitalije dok su bili studenti na sveučilištu Yale.

Odvjetnici Christine Blasey Ford  kazali su u utorak kako je ona ponudila punu suradnju FBI-ju koji na to nije uopće odgovorio.

"Neshvatljivo je da FBI provodi istragu o njezinim tvrdnjama bez da razgovara s njom, sucem Kavanaughom ili svjedocima koje smo identificirali u našim dopisima vama", napisali su odvjetnici u pismu ravnatelju FBI-ja Christopheru Wrayu.

Senate Judiciary Committee hearing on the nomination of Brett Kavanaugh to be an associate justice of the Supreme Court of the United States KANDIDAT ZA VRHOVNI SUD Profesorica o Kavanaughu: Mislila sam da će me silovati

Prema izvorima FBI je u nedjelju ispitao Deborah Ramirez i ona im je dala popis od 20 mogućih svjedoka.

Richard Oh, koji je studirao s Ramirez i Kavanaugh, kazao je da je kontaktirao ured FBI-ja u  Denveru dva puta želeći svjedočiti u prilog iskazu koji je iznijela Ramirez. Oh je kazao kako nije jasno hoće li osoba s kojom je razgovarao prenijeti njegov iskaz timu koji vodi istragu.

Supreme Court nominee Brett Kavanaugh testifies before the Senate Judiciary... OPTUŽILA GA ZA NAPAD Trump i dalje uz Kavanaugha: "Svjedočenje je zadivljujuće"

I Mark Krasberg, koji je živio u dormitoriju s Kavanaughom na Yaleu, kazao je kako ni on nije bio uspješan u pokušaju da kontaktira prave ljude u FBI-ju kako bi pružio informacije koje podupiru riječi Debbie Ramirez.

Te tvrdnje su važne, ocjenjuje agencija, zbog toga što će se demokrati u Senatu najvjerojatnije žaliti da FBI nije dobio dovoljno vremena za primjerenu istragu optužbi protiv Kavanaugha.
 

Komentiraj, znaš da želiš!