Obavijesti

News

Komentari 10

Pokušali ubiti Čabraju? Uhitili su muškarce iz Splita i Kaštela

Pokušali ubiti Čabraju? Uhitili su muškarce iz Splita i Kaštela
1

Jedan od dvojice uhićenih bio je svjedok na suđenju Jozi Čabraji za ubojstvo Marina Matijaša, dok je drugi bio svjedok na suđenju Karlu Gustavu Krivecu za ubojstvo 18-godišnjaka

VIDEO

Splitski policajci u srijedu su priveli dvojicu muškaraca iz Splita i Kaštela zbog sumnje da su u utorak navečer pokušali ubiti Jozu Čabraju (28) u Kaštel Sućurcu, doznaje Slobodna Dalmacija

Kako se navodi, tijekom dana je na kriminalističku obradu dovedeno još nekoliko mladića iz njihovog društva. Slobodna doznaje da bi ih u četvrtak mogli dovesti na ispitivanje u Uskok jer bi ih se moglo teretiti za organiziranje kriminalne skupine. 

Čabraja je sam došao u Hitnu: 'Propucali su me, pomozite mi'
Čabraja je sam došao u Hitnu: 'Propucali su me, pomozite mi'

Jedan od privedenih bio je svjedok na suđenju Čabraji za ubojstvo Marina Matijaša 2014. godine.  Zbog ubojstva je nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora, no Vrhovni sud poništio je presudu i vratio spis na ponovno suđenje. Nakon što je u istražnom zatvoru proveo oko tri godine, pustili su ga na slobodu. Drugi uhićeni bio je svjedok na suđenju Karlu Gustavu Krivecu za ubojstvo 18-godišnjaka 2016. godine. 

Čabraja se sam dovezao na Hitnu

Jozo Čabraja (28), stari policijski znanac, u utorak je oko 21 sat došao na parkiralište u Kaštel Sućurac, gdje je navodno imao dogovoreni sastanak s djevojkom.

Dok je sjedio u svojem automobilu, kraj njega su prošla dva muškarca na motociklu i zapucala. Pogodili su ga u ruku, metak mu je okrznuo leđa, a pogođen je i u nogu. Krvav i ranjen uspio se dovesti do ambulante Hitne pomoći u Kaštelu. Prevezli su ga u splitsku bolnicu, a navodno je sam i pozvao policiju. U razgovoru s policajcima ispričao je što je bilo, nakon čega su policajci otišli na mjesto događaja u potrazi za materijalnim tragovima koje su napadači eventualno ostavili u bijegu. Prema prvim informacijama, nije u životnoj opasnosti.

Ovo je već drugi put da je Čabraja došao u bolnicu s ranama od vatrenog oružja. Prvi put sredinom siječnja 2019. Čabraju su u poslijepodnevnim satima u splitsku bolnicu dovezli poznanici. Imao je ranu u području trbuha, a policajcima je ispričao da se sam ranio dok je kod kuće neoprezno čistio pištolj. Oružje nije pronađeno, a policajci su njegovu verziju događaja uzeli s rezervom, osobito jer je kasnije tvrdio da se ničega ne sjeća. 

U posljednjih nekoliko mjeseci na području Splita i okolice zaredali su se obračuni vatrenim oružjem.

Tako je u siječnju ove godine u Okrugu Gornjem nekoliko hitaca pogodilo parkirani Mercedes u vlasništvu supruge Ivana Giljanovića (38). Njega traže zbog ranjavanja Marka Bekavca (29) u kafiću Clo u Splitu u svibnju 2018. Na Bekavca su pucali i početkom prosinca prošle godine na Visokoj u Splitu te ga pogodili u vrat.
I prije Čabraje, u Solinu su u siječnju u dva odvojena događaja u noge ranili Tomislava I. (39) iz Zagreba i Antu P. (29).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa