Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zapaljeni auto vozile su kćeri poduzetnika: 'Šokirane smo...'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 6

Sestra i ja smo pokušavale naći auto, a nismo ga ni prepoznale kolika je šteta. Auto je star oko pola godine i ne znam zašto bismo nekome bili na meti, rekla je djevojka čiji je auto izgorio

Najnovije informacije:

Očevid je završio danas i poslijepodnevnim satima. Nepoznati počinitelj izazvao je požar na VW T-Rocu koji se proširio na još tri auta. Zatim je izazvao požar na Audiju A4 te je u drugom požaru oštećeno još pet automobila. Tako je sveukupno oštećeno deset automobila. Točna materijalna šteta još nije utvrđena, no veća je od 200.000 kuna.


Sestra je vozila Volkswagen T-Roc u ponedjeljak uvečer i rekla da je auto parkirala u zadnjem redu. No nismo ga mogli naći. Mislili smo da naš sigurno nije izgorio, a nismo ga ni prepoznali kolika je šteta.

Opisala je to djevojka čiju je obitelj zateklo neugodno saznanje u utorak ujutro u zagrebačkoj Albrechtovoj ulici, na Ravnicama. Nisu se uspjeli previše približiti svojem, ali ni ostalim vozilima, jer je policija parkiralište omotala trakom.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

- Auto je star oko pola godine i ne znam zašto bismo nekome bili na meti. Nitko nas o požaru nije obavijestio, u noći nismo ništa čule i ovo nas je šokiralo - rekla je djevojka.

Kako neslužbeno doznajemo, požari su krenuli upravo od njezina T-Roca i VW Pola koji je bio parkiran odmah do njezina auta. Nepoznati lopov pokušao je prvo provaliti u njih.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

T-Roc osječkih tablica je u vlasništvu UniCredit leasinga koji koristi osječka tvrtka Fermopromet u vlasništvu uglednog poduzetnika H. K., koji je, pak, vozilo ustupio na korištenje svojim trima kćerkama koje studiraju ekonomiju u Zagrebu.

- Živimo mirno. Nemamo neprijatelje, nikom se nismo zamjerili, ni s kim nismo u zavadi. A naši dečki? To me je i policija pitala, ali i s njima smo u dobrim odnosima - rekla je za Jutarnji jedna od kćeri. Djevojke vjeruju da palže nema veze s njima.

Iako su automobili izgorjeli, na vratima su se vidjeli tragovi pokušaja provale metalnom polugom. Je li provalnik uspio u naumu, još nije poznato. Najvjerojatnije ih je zapalio kako bi prikrio tragove.

Osim ta dva automobila, stradali su i Renault Scenic te Hyundai Lantra. Istodobno, na istom parkingu, 30-ak metara dalje, gorio je i Audi A4. Vatra se s njega proširila na Opel Astru te je oštetila i dijelove Škode Octavije, Renault Modusa, Toyote Yaris i Mazde, koji su bili parkirani u blizini.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon očevida su oštećene aute odvezli kamioni vučne službe. U stanare naselja Ravnice uvukao se strah zbog detonacija guma koje su pucale pod visokom temperaturom.

- Probudila nas je eksplozija. Kad smo došli do prozora, čuli smo drugu i treću. Vidjeli smo kako vatrogasci dolaze na parkiralište. Brzo su spriječili da se proširi na ostale aute - kažu nam stanari.

Parking na kojem je gorjelo je svaku noć pun automobila.

Komentari (71)
  • Kako molim ?!?!?!? 200 000kn??? Pa totalna šteta je samo na novom t-rocu koji je za prešu a samo taj auto moze vrijedit i vise od 200t kn zavisi od opreme...no dobro navikli smo na dezinformacije

    13. 11. 2018,   18:53
  • metalnom polugom ići krasti auto... pa nije ti to yugo ili stojadin koji otvoriš sa žicom

    13. 11. 2018,   18:23
  • "Najvjerojatnije ih je zapalio kako bi prikrio tragove." i ovakve izjave pišu u novinama, aaaaahhahahahaa, pa ovo je CSI 24ure

    13. 11. 2018,   18:33