Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Polarne hladnoće: Niagara je u ledu, za Novu očekuju i -12°C

None Foto: AARON LYNETT/Press Association/PIXSELL 10

U novogodišnjoj noći u New Yorku se očekuje -12 Celzija. Dok se istok bori s polarnim hladnoćama, jugoistok SAD-a zahvatilo je neuobičajeno toplo vrijeme pa je u Burbanku izmjereno 29 Celzija

Tjedan arktične hladnoće širom SAD-a istočno od Stjenjaka nastavit će se i na početku 2018., objavila je u subotu državna meteorološka služba.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Proslava novogodišnje noći u nedjelju na Times Squareu bit će iznimno hladna, s prognozom prema kojoj će temperatura pasti 12 stupnjeva ispod ništice do ponoći.

U New Yorku će biti vedro, no zbog vjetra će se činiti još hladnije.

Crowds walk through Times Square as a cold weather front hits the region in Manhattan | Autor: ANDREW KELLY Foto: ANDREW KELLY

Veći dio Srednjeg zapada i sjeveroistoka SAD-a imat će temperature koje će teško biti više od -10 stupnjeva Celzijevih. 

Državna meteorološka služba predviđa da će se "još jedna pojačana arktička fronta" pomaknuti iz sjeverozapada Kanade  jugoistočno tijekom subote, te da bi ona također mogla pogoditi SAD.

Velika nizina i sjeverni dio Srednjeg zapada očekuju temperature 15 i 20 stupnjeva Celzijevih ispod nule, s noćnim temperaturama i do -20 u većem dijelu tih regija.

New York ne treba očekivati temperature iznad nule do 8. siječnja.

THE CANADIAN PRESS 2017-12-29 | Autor: AARON LYNETT/Press Association/PIXSELL Foto: AARON LYNETT/Press Association/PIXSELL

Jugoistok SAD-a je pak neuobičajeno topao za ovo doba godine a temperature su negdje nadmašile rekorde.

Primjerice u Burbanku, dvadesetak kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, temperature su dosegle 29 stupnjeva Celzijevih, nadmašivši rekordnih 28,9 stupnjeva Celzijevih zabilježenih 1963., prema podacima državne meteorološke službe.

Što se tiče sjeverozapadne pacifičke obale njoj je velika zimska oluja donijela obilne kiše, a sjevernom dijelu Stjenjaka snijeg.

Komentari (45)
  • Zivim u Alberti na sjeveroistoku Kanade trenutno je -36 a s vjetrom i preko -45 i nitko ne spominje polarne hladnoce. Hladno jest ali tako je Kanada svake godine...

    30. 12. 2017,   11:52
  • polarne hladnoće na -12????? STVARNO???? polarne????

    30. 12. 2017,   12:19
  • A iznad piše"VRUĆINE NA ZAPADU".Aj dobro

    30. 12. 2017,   11:27