Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Polaže vijence u Brezovici, a daje nagrade falsifikatorima'

None Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ikić Baniček je prozvala gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da dolazi u Brezovicu na proslavu Dana antifašističke borbe, a istovremeno nagrađuje Jakova Sedlara

Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, obilježava se u znak sjećanja na osnutak Sisačkog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska 1941. godine, koji je bio prva naoružana antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji.

Govor u Brezovici održala je i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, koja je prozvala također prisutnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da dolazi u Brezovicu na proslavu Dana antifašističke borbe, a istovremeno nagrađuje Jakova Sedlara.

"Relativiziranje ustaških zločina otišlo je tako daleko da neki samoprozvani antifašisti daju nagradu grada. Licemjerno dolazi tu među nas i polaže vijence, a nagrade daje ustaškim falsifikatorima kao što je Sedlar", kaza je Ikić Baniček, a javlja N1.

Na njezine riječi Bandić se osmijehnuo i komentirao ih s Davorom Božinovićem koji je izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Sedlar: Optužbe sisačke gradonačelnice su "najrigidnija komunistička propaganda"

"U stilu najrigidnije komunističke propagande, koja nema veze s antifašizmom, prozvala je zagrebačkoga gradonačelnika da je dodijelio Nagradu grada Zagreba nekome tko u svome radu želi revidirati povijest i tko, ni više ni manje, brani fašizam", podsjetio je Sedlar te dodao kako s gnušanjem i prezirom odbija i pomisao da bi pokušao revidirati bilo što, što počiva na provjerenim povijesnim činjenicama, a posebno da bi branio fašizam ili nešto slično. 
"Ono što, očito, najviše smeta gospođu Baniček i slične 'antifašiste' jest moje postavljanje pitanja oko djelovanja Titovih komunista u Jasenovcu nakon 1945.", napomenuo je Sedlar dodavši kako zato ima svjedoka i dosta dokumenata, ali nema priznanja  "nje i slične joj bratije".
 Žalosno je, smatra Sedlar, što "ona i njezini 'antifašisti' po profesiji ne žele priznati da je nakon završetka Drugoga svjetskog rata, njihov voljeni Tito odgovoran za ubijanja desetina tisuća nevinih hrvatskih ljudi."
 To je, po Sedlarovim riječima, onaj Tito koji je, na osnovi dokumenata o svome djelovanju, bio antisemit i zaštitnik svjetski poznatih terorista.
Sedlar podsjeća kako je Nagradu grada Zagreba dobio zbog svoga rada u protekloj godini, a načinio je kazališnu predstavu i film na temu "Anne Frank" s premijerama po Hrvatskoj, SAD-u, Sloveniji, Izraelu, Bosni i Hercegovini, Poljskoj i Japanu. U obzir je, istaknuo je, ušao i film "Nisam se bojao umrijeti" o domoljubnoj akciji Antona Kikaša 1991., koji je do sada vidjelo preko 50.000 gledatelja u Hrvatskoj, BiH, Europi i Americi, kao i film "Snaga tišine" koji je prikazan u SAD-u , Hrvatskoj i Europi te film "Pravednica Romkinja",  film o jedinoj Romkinji koja je dobila najviše izraelsko prizanje "Pravednik među narodima".
 "Vama i vašoj ideološkoj bratiji jedino je važno što sam se usudio dirnuti u jednoga od najvećih zločinaca u povijesti kojega nisam ja proglasio takvim, nego neovisne ankete u Engleskoj i u Europi", poručio je hrvatski redatelj dodavši kako bi se gospođa  Baniček zbog izgovorene laži , trebala stidjeti, premda mu se čini kako ona nema toga osjećaja.

Komentari (183)
  • Nema ja nista protiv Antifašist, samo se treba onda jednoglasno potvrdit i reci, jesu ti isti Antifašisti razarali Hrvatsku državu i ubijali i progonili njene gradjane 1991 g, mislim da su i oni pozdravljali ant.poz sa ovih prostora "smrt fasizmu sloboda narodu" i onda vidim i srpsko nacionalno vijeće na obilježavanju, ako se Antifašizam mjeri po tome oprostite ja u grupu tih tkz Antifasita neću!!!!!!!

    22. 6. 2017,   15:56
  • Bravo, gospodine Sedlar. Treba reći popu pop, a bobu bob. Nisu to nikakvi "antifašisti", već komunisti i zapravo - fašisti. Antifašizam nije nikakav izum komunista, niti posjeduju bilo kakva ekskluzivna prava na njega. Antifašizam je doktrina i svjetonazor svake normalne osobe na kugli zemaljskoj. Antifašizam je doktrina suprotna fašizmu, a Jugoslavenski režim je, po svim svojim karakteristikama i definiciji fašizma bio fašistički. Ne antifašistički, već fašistički. Jer jugoslavenski su režim krasili svi elementi fašizma - kolektivizam, država iznad prava i slobode pojedinca, totalitarizam, diktatura, ekstremni nacionalizam, državni terorizam, politički i ideološki progoni, likvidacije itd. Na njezinu žalost, drugarica Ikić Baniček to nikad neće biti u stanju shvatiti, jer su joj desetljeća boljševičke indoktrinacije isprale mozak. Jedino što ostaje njoj i sličnima jest bespametno papagajsko ponavljanje demagoških fraza i floskula, naučenih u partijskim političkim školama, za koje nisu u stanju pružiti bilo kakav razumni i racionalni argument.

    23. 6. 2017,   09:34
  • To su ti zadnji trzaji. Komunisti svugdje pali. Nigdje vlast ne dobiše. Čak i Rijeka. Toliko o Vama. Hrvatska se plavi.

    22. 6. 2017,   15:49