Obavijesti

News

Komentari 183

'Polaže vijence u Brezovici, a daje nagrade falsifikatorima'

'Polaže vijence u Brezovici, a daje nagrade falsifikatorima'
1

Ikić Baniček je prozvala gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da dolazi u Brezovicu na proslavu Dana antifašističke borbe, a istovremeno nagrađuje Jakova Sedlara

VIDEO

Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, obilježava se u znak sjećanja na osnutak Sisačkog partizanskog odreda u šumi Brezovica kod Siska 1941. godine, koji je bio prva naoružana antifašistička postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji.

Govor u Brezovici održala je i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, koja je prozvala također prisutnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da dolazi u Brezovicu na proslavu Dana antifašističke borbe, a istovremeno nagrađuje Jakova Sedlara.

"Relativiziranje ustaških zločina otišlo je tako daleko da neki samoprozvani antifašisti daju nagradu grada. Licemjerno dolazi tu među nas i polaže vijence, a nagrade daje ustaškim falsifikatorima kao što je Sedlar", kaza je Ikić Baniček, a javlja N1.

Na njezine riječi Bandić se osmijehnuo i komentirao ih s Davorom Božinovićem koji je izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sedlar: Optužbe sisačke gradonačelnice su "najrigidnija komunistička propaganda"

"U stilu najrigidnije komunističke propagande, koja nema veze s antifašizmom, prozvala je zagrebačkoga gradonačelnika da je dodijelio Nagradu grada Zagreba nekome tko u svome radu želi revidirati povijest i tko, ni više ni manje, brani fašizam", podsjetio je Sedlar te dodao kako s gnušanjem i prezirom odbija i pomisao da bi pokušao revidirati bilo što, što počiva na provjerenim povijesnim činjenicama, a posebno da bi branio fašizam ili nešto slično. 
"Ono što, očito, najviše smeta gospođu Baniček i slične 'antifašiste' jest moje postavljanje pitanja oko djelovanja Titovih komunista u Jasenovcu nakon 1945.", napomenuo je Sedlar dodavši kako zato ima svjedoka i dosta dokumenata, ali nema priznanja  "nje i slične joj bratije".
 Žalosno je, smatra Sedlar, što "ona i njezini 'antifašisti' po profesiji ne žele priznati da je nakon završetka Drugoga svjetskog rata, njihov voljeni Tito odgovoran za ubijanja desetina tisuća nevinih hrvatskih ljudi."
 To je, po Sedlarovim riječima, onaj Tito koji je, na osnovi dokumenata o svome djelovanju, bio antisemit i zaštitnik svjetski poznatih terorista.
Sedlar podsjeća kako je Nagradu grada Zagreba dobio zbog svoga rada u protekloj godini, a načinio je kazališnu predstavu i film na temu "Anne Frank" s premijerama po Hrvatskoj, SAD-u, Sloveniji, Izraelu, Bosni i Hercegovini, Poljskoj i Japanu. U obzir je, istaknuo je, ušao i film "Nisam se bojao umrijeti" o domoljubnoj akciji Antona Kikaša 1991., koji je do sada vidjelo preko 50.000 gledatelja u Hrvatskoj, BiH, Europi i Americi, kao i film "Snaga tišine" koji je prikazan u SAD-u , Hrvatskoj i Europi te film "Pravednica Romkinja",  film o jedinoj Romkinji koja je dobila najviše izraelsko prizanje "Pravednik među narodima".
 "Vama i vašoj ideološkoj bratiji jedino je važno što sam se usudio dirnuti u jednoga od najvećih zločinaca u povijesti kojega nisam ja proglasio takvim, nego neovisne ankete u Engleskoj i u Europi", poručio je hrvatski redatelj dodavši kako bi se gospođa  Baniček zbog izgovorene laži , trebala stidjeti, premda mu se čini kako ona nema toga osjećaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.