Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajac govorio ljudima da ne poštuju mjere: 'Ignorirajte to'

None Foto: screenshot/instagram

Policajac je na društvenoj mreži objavio video u kojem vulgarno komentira ponašanje građana, dok je policajka na profilu nudila prijevoz ljudi iz jednog grada u drugi

Policajac i policajka Policijske uprave zagrebačke udaljeni su iz službe do daljnjega zbog nedoličnog ponašanja koje šteti ugledu policije. 

Policajac je snimio i na društvenim mrežama objavio neprimjereni video u kojem vulgarno komentira ponašanje građana i mjere protiv širenja korona virusa. 

U svojim videima je propitkivao mjere koje donosi stožer, a sve je kulminiralo kada je pozvao ljude da ne poštuju ništa od toga. 

Foto: screenshot/instagram

- Znanstvenik Đikić je rekao – trenirajte, jedite kvalitetno, spavajte i k…… Vi ne radite ništa od toga zato ste u korona k….. - govori u svom videu. 

Navodno je riječ o policajcu koji je u veljači 2009. uhitio Mladena Šlogara koji je kasnije osuđen zbog ubojstva Ivane Hodak, kćer zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka

Na društvenim mrežama policajac sad poziva građane da ostanu doma i poštuju mjere Nacionalnog stožera, a i sam tvrdi da je do prije par tjedana cijelu situaciju shvatio neozbiljno. 

Nudila prijevoz u druge gradove 

Za razliku od njega, policajka nije objavila video, već je preko društvenih mreža nudila da prijevoz drugim ljudima bez obzira što je na snazi zabrana napuštanja mjesta i prebivališta. Na nju se ta zabrana ne odnosi. 

Osim što su udaljeni iz službe, protiv njih će se pokrenuti i disciplinski postupak.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima - poručili su iz Policijske uprave zagrebačke. 

Komentari (128)
  • Ne mogu shvatit ljude sto im to treba,a to su sluzbe koje trebaju sluzit gradjanima,i takvi bace mrlju na sve ostale koje posteno profesionalno obavljaju svoj posao,npr i ovaj u svezi korone

    25. 3. 2020,   19:30
  • Svaki policajac ima par kriminalaca koje stite i uredno reketare.

    25. 3. 2020,   20:00
  • srele na najjace si suspendiran

    25. 3. 2020,   21:26
Message