Obavijesti

News

Komentari 3

Policajac je zbog pljački osuđen na tri i pol godine iza rešetaka

Policajac je zbog pljački osuđen na tri i pol godine iza rešetaka
1

Suđenje je bilo brzo jer je sve priznao, a rekao je da je pljačkao zbog problema s kockom. Deset puta je uspio izvući novac od radnika dok je u jednom pokušaju razbojništva u pekarnici ostao bez plijena

VIDEO

Za svako kazneno djelo, od njih 11, dobio je šest mjeseci zatvora, ukupno tri i pol godine. Nalažem da ga se pusti iz istražnog zatvora te će mu se u kaznu uračunati vrijeme koje je proveo u njemu, rekla je jučer sutkinja Općinskog suda u Novom Zagrebu na izricanju nepravomoćne presude posrnulom policajcu Luki Gajici.

Suđenje je bilo brzo jer je sve priznao, a rekao je da je pljačkao zbog problema s kockom. Zato se okomio na pekarnice, ljekarne, kiosk i poslovnice Hrvatske pošte. Deset puta je uspio izvući novac od radnika dok je u jednom pokušaju razbojništva u pekarnici ostao bez plijena.

- Kretenu! Pekarnicu si našao pljačkat. Gubi se! - derala se na njega zaposlenica koja je zaključala blagajnu. Pokušao je i sam izvući novac, no ona ga je na kraju izgurala van.

U većini slučajeva hinio je da mu se u džepu nalazi pištolj ili bomba. No najnasilniji je bio u slučaju pljačke poslovnice pošte u Ulici Josipa Šibla u Zagrebu. Tu je prišao s leđa zaštitaru u kojeg je uperio plinski pištolj. Natjerao ga je da klekne, a radnike da mu ubace novac u crnu vrećicu koju je donio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Predajte novac - zapovjedio je radnicima koji su mu dali 8300 kuna. 

Tu pljačku, kao i agresivnosti i činjenicu da su zaposlenici završili na bolovanju sutkinja je uzela kao otegotne okolnosti. U to spada i činjenica da je radio kao policajac koji je zastranio.

Ipak, u karijeri nije imao mrlji pa mu je to sud uzeo kao olakotnu okolnost. U to su uključene i činjenice da mu je preminula majka, jako loša financijska situacija, do sada nije bio kažnjavan, sve je priznao i pokajao se te dodao kako je u probleme upao zbog problema s kockanjem. To je potvrdila i sudska vještakinja i dodala kako je zbog toga bio djelomično neubrojiv.

Sud je odredio kako neće morati platiti sudske troškove zbog teške financijske situacije, no morat će nadoknaditi ukraden novac.

Kako neslužbeno doznajemo, policajac je ostao dužan i nekim svojim kolegama. Nakon pravomoćne presude dobit će otkaz u MUP-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS