Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajac kolegi ukrao mobitel pa mu u kući pronašli oružje...

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policijski službenik sisačko-moslavačke PU, kazneno je prijavljen za krađu, nedopušteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je odmah je udaljen s posla...

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni policajac u ponedjeljak, 4. studenoga, u jednoj policijskoj postaji na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, otuđio mobitel u vlasništvu drugog policijskog službenika.

Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga doma i osobnih automobila osumnjičenog i osim predmeta bitnih za kriminalističko istraživanje, pronađena je i određena količina oružja i dijelova oružja koje je nedopušteno  držao.

JURILI, ALI OSTAJU U POLICIJI Pljušte ostavke: Osim Ćelića 'pala' su još dva policijska šefa

Po dovršetku kriminalističke istrage osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu zbog krađe i nedopuštenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Također odlukom načelnika PU osumnjičeni policajac je odmah udaljen iz službe i protiv njega bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Iz policije ne navode u kojoj policijskoj postaji je radio suspendirani policajac. 

Komentari (5)
  • Lopov ali IQ temperature sobe.

    6. 11. 2019,   16:06
  • U pravnoj državi bi taj automatski dobio otkaz i zabranu rada u državnoj službi sljedećih 30.godina, uz kaznu koju bi mu sud odredio da odleži bez pomilovanja.

    6. 11. 2019,   15:01
  • Nije to ništa čudno..... naviknuti na svakodnevno otimanje na ulici od građana lako prijeđe u naviku i ovisnost. Najviše lopovčića ima u policiji.

    6. 11. 2019,   14:52