Obavijesti

News

Komentari 48

Policajac maratonom skupljao novac za Ivana iz Međimurja

Policajac maratonom skupljao novac za Ivana iz Međimurja
1

SPAS U PADOVI: Osmogodišnjak Ivan Sobol iz Pavlovca kraj Čakovca od rođenja ima zatajenje oba bubrega. Transplantaciju ne može obaviti u Hrvatskoj jer ima samo 15 kilograma...

VIDEO

Mama, jedva čekam da se riješim te dijalize, umornim glasićem govori Ivan (8) majci Kristini Sabol (29). Zbog zatajenja oba bubrega na dijalizi je od 10. mjeseca života, iza njega je već 15 operacija kostiju koje se zbog nedostatka kalcija deformiraju, a ovih dana odlazi na transplantaciju bubrega u Padovu, javljaju Međimurske novine. Donor će mu biti majka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

- Odmah nakon rođenja Ivana su iz Čakovca prebacili u KBC Zagreb, gdje je bio godinu dana. Na peritonejskoj dijalizi je i danas, dajem mu je svaka četiri sata i na nju se naviknuo. On je svjestan svega, dobar i strpljiv, sve zna što mu se radi i događa - ispričala nam je Kristina. Obitelj živi u međimurskom Pavlovcu, a cijeli je međimurski kraj sudjelovao u humanitarnoj akciji za Ivana. Naime, Ivan transplantaciju ne može obaviti u Hrvatskoj jer ima samo 15 kilograma, a kod nas nitko ne radi transplantacije na tako maloj djeci, te trošak operacije i smještaja u Padovi snosi HZZO.

Međutim, obitelj će prije i nakon boravka u bolnici morati u Padovi ostati još mjesec ili dva, te je pokrenuta humanitarna akcija kako bi obitelj sakupila nešto novca za režije, unajmljivanje stana i hranu. U akciju se uključio i voditelj odjela policije PU međimurske Kristijan Srpak, koji je od rujna trkačkom misijom i uz pomoć prijatelja uspio prikupiti dio potrebnih sredstava.

Kilometre pretvorio u kune

- Kako trčim polumaratone, na nagovor prijatelja rodila se ideja da trčim i za Ivana. Tu sam naišao na potporu Zlatka Đurkina, vlasnika čakovečke Galerije Sjever, koji je svaki moj pretrčani kilometar stimulirao sa stotinu kuna. Do sada sam za Ivana pretrčao 70 kilometara. Prezadovoljan sam, jer ljudi i dalje pomažu. Čovjek ne može ostati ravnodušan. Nadam se da će operacija u Padovi pomoći da taj mali anđeo napokon počne normalno živjeti - rekao nam je Kristijan. Majka Kristina i otac Dražen (46) od srca zahvaljuju svima koji su se uključili u akciju za njihova sina. Već danas rano ujutro bit će u Padovi sa svim potrebnim nalazima i, nadaju se, dobiti termin operacije.

- Ponudili su nam Lyon i Padovu, no kako troškovi u Lyonu stoje oko milijun kuna, odlučili smo se za Padovu - rekla je Kristina. Ivan je optimističan, pun vjere i nade da će uskoro ozdraviti i napokon krenuti u školu sa svojim vršnjacima. Školu i sad pohađa redovito, ali od kuće, kamo mu dolazi učiteljica.

- Idem u Italiju. Već sam jednom bio tamo i bilo mi je dosadno. Ne znam talijanski, ali sve se dogovorim u bolnici rukama i nogama - povjerio nam je Ivan. Obitelj je prikupila 100.000 kuna.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu