Obavijesti

News

Komentari 135

Drama kod Poreča: Policajac nasilniku oteo kalašnjikov

Drama kod Poreča: Policajac nasilniku oteo kalašnjikov
3

Na terasi kafića Izy u Kovačima kraj Poreča odvijala se prava drama. Muškarac je pijan prijetio kalašnjikovim. Srećom, u kafiću je bio i interventni policajac Vezmar

VIDEO

Nisam uopće razmišljao o opasnosti, u trenutku kad je on dohvatio kalašnjikov, reagirao sam instinktivno, skromno kaže interventni policajac iz Poreča Milan Vezmar (29).

On je prošlog četvrtka oko 16 sati na terasi kafića Izy u mjestu Kovači u maniri junaka nekog akcijskog filma svladao pripitog i nasilnog Josipa D. (37) te mu iz ruku oteo automatsku pušku. Sve je počelo anonimnom dojavom koju je dobio Vezmar da je muškarac u kafiću i prijeti kalašnjikovim.

- Informaciju sam proslijedio kolegama te sam, iako sam bio izvan službe, kako stanujem blizu, otišao tamo vidjeti što se događa. On je sjedio na terasi, a ja sam došao i sjeo blizu njega te ga promatrao. U tom trenutku on je ustao, promrmljao neku psovku i prijetnju te krenuo prema autu - kazao nam je Vezmar.

U tom trenutku, osim njih dvojice, na terasi kafića bili su konobarica i nekoliko gostiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uperio pušku u policajca

- Uzeo je pušku iz auta, nakon čega sam mu se predstavio, rekao da sam policajac i naredio mu da baci pušku. U tom trenutku on je počeo okretati pušku prema meni - ispričao nam je Vezmar. Kako bi ga spriječio u napadu, Vezmar mu je uspio oduzeti pušku, no Josip ga je prvo udario vratima te potom šakom u glavu. U jednom trenutku policajčev pištolj slučajno je opalio u zrak. Nakon toga je Josip bezuspješno pokušao Vezmaru oteti pištolj, a onda je počeo bježati s mjesta događaja.

- Potrčao sam za njim, sustigao ga i upotrijebio pepper sprej koji sam ponio sa sobom. U tom trenutku došli su kolege, koji su ga uhitili i odveli u postaju - ispričao je Vezmar.

U događaju je lakše ozlijeđen.
Josipa D. policajci su nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavili zbog prijetnje, napada na službenu osobu i nedopuštenog posjedovanja oružja. Iako je bio vidno alkoholiziran, odbio je alkotest te su mu uzeli krv i urin za vještačenje. Rezultate će imati kroz nekoliko dana. Oduzeli su mu i kalašnjikov koji, prema hrvatskim zakonima, nije moguće legalno posjedovati, te ga poslali na vještačenje.

Spasio djevojčicu od utapanja

Kako neslužbeno doznajemo, od ranije je dobro poznat policiji uglavnom zbog imovinskih kaznenih djela. Rodom je s područja Karlovca, no ima dosta godina da se doselio i živi u Ženodragi kraj Poreča. Navodno je prije svega dva mjeseca izašao iz zatvora. I ranije je znao divljati i prijetiti oružjem. Tako je u listopadu 2007. u mjestu Žbandaj kraj Poreča divljao s autom, a potom pištoljem prijetio policajcima koji su došli na intervenciju. Dok je boravio u zatvor,u kratio je vrijeme pisanjem prijetećih pisama susjedima i znancima. Znao je napisati i do tri pisma dnevno u kojima bi susjedima govorio da će ih “ubiti sjekirom”.

I o hrabrom policajcu već smo pisali u studenom prošle godine nakon što je spasio curicu (7) koja se utapala na bazenu porečkog hotela. Djevojčica se igrala s prijateljima kraj bazena. Poskliznula se i upala u vodu. Počela se utapati. Vezmar nije dvojio ni trenutak nakon što je čuo muškarca koji je u panici dozivao pomoć. I tad je bio izvan službe, u teretani hotela. Bez razmišljanja je izletio iz svlačionice. Djevojčica je bez svijesti ležala pored bazena. Počeo joj je davati umjetno disanje, a sve je trajalo manje od minute.

‘Zrno je i mene umalo pogodilo’

Bilo je oko 16 sati i ljudi su se vraćali s posla. Na terasi je bilo nekoliko gostiju. Taj muškarac je pijan sjedio za stolom. Krenuo je u parkirano vozilo kako bi otišao kući, a policajac mu je rekao da izađe, ispričala nam je konobarica kafića Izy Tina Kuba.
Kaže kako je metak iz policajčeva pištolja proletio pola metra od njezinih nogu, zbog čega se ona skamenila.

- U međuvremenu je stiglo pojačanje koje je muškarca svladalo i odvelo - ispričala je dodajući kako je Josip D. pokušao pobjeći policajcima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1